Metsä Board stänger ned i Hämeenkyrö

PUBLICERAD: 8 augusti 2016
UPPDATERAD: 8 augusti

Metsa-Board-Kyroskoski-Mill-2015_

Metsä Board, en del av Metsä Group, planerar att stänga sin tapetbaspappermaskin PM3 och avbryta sin förlustbringande tapetbaspapperstillverkning vid Kyro-bruket i Hämeenkyrö, Finland.

Efterfrågan på tapetbaspapper minskar globalt, och Metsä Board fokuserar på papp, vilket innebär att tapetbaspappersproduktionen inte ingår i bolagets kärnverksamhet. År 2015, uppgick försäljning från Kyros papperverksamhet till 50 miljoner euro, och rörelseresultatet uppgick till -5 miljoner euro, enligt Metsä Board.

Utöver den planerade nedläggningen av tapetbaspappermaskinen PM3, har Metsä Board ett behov av att anpassa och förbättra verksamheten vid Kyro-kvarnen för att öka sin konkurrenskraft. Därför inleder bolaget samarbetsförhandlingar som omfattar alla anställda på bruket. Enligt planen, kommer den beräknade personal upp till 100 anställda. För närvarande arbetar allt som allt cirka 250 anställda vid Kyro kvarn.

Läs vidare

Matilda Iverlund ny vd på Paper Province

Paper Province har rekryterat Matilda Iverlund, som närmast kommer från Billerud, som ny vd.
Matilda-Iverlundx

Antalis stärker på den baltiska marknaden

Antalis som är verksamma inom bland annat förpackning, visuell/grafisk kommunikation och kontorsvaror fortsätter att expandera internationellt. Det franska företaget förvärvar nu Pakella med bas i Litauen, en ledande aktör inom distribution av industri- och livsmedelsemballage i Lettland, Litauen och Estland.
Herve-Poncin-Chief-Executive-Officer-of-Antalis

Småländskt tryckeri flyttar och stänger kontorshandel

Solvändan förlag och tryck stänger Möre bok och kontor i Torsås och flyttar tryckeriet och förlaget. 
Möre

Grafiska företagens produktion nere på rekordlåga nivåer

Den grafiska branschen upplever en kraftig nedgång i både orderingång och produktionsvolym. Jämfört med 2015 har produktionsvolymen nu sjunkit till cirka 67 procent. Men det finns ljusglimtar.
pall-konjuntur

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w