Xerox trycker direkt på objekt

PUBLICERAD: 5 september 2016
UPPDATERAD: 5 september

8d904a143df70c44_800x800ar

I Xerox nya direkt-på-objekt bläckskrivare trycks foton, bilder och text på tredimensionella objekt. I skrivaren sitter en arkitektur av små munstycken i rostfritt stål inuti skrivhuvuden stora som kortlekar. Skrivhuvudena sprayar bläck på objekt, från små kapsyler till större objekt som hockeyhjälmar. Printern trycker på plast, metaller, keramik och glas och kan trycka upp till 30 objekt per timme.

Enligt företaget kan printern trycka på släta, grova eller något böjda ytor med printupplösningar från 300 till 1200 dpi.

– Innovationen hos Xerox öppnar upp nya vägar för att skräddarsy produkter snabbare, detta vid en tidpunkt då konsumentens aptit för en personlig touch aldrig har varit större. Föreställ dig en sportentusiast som kommer hem från en match med en hjälm eller boll som personifierats på bara några minuter, eller en butik som kan erbjuda hundratals olika produkter som kundanpassas direkt på plats, säger Brendan Casey, vice president på Xerox Engineering Services.

bb26316ec29ecf2e_800x800ar

Läs vidare

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper