Från ax till limpa på öppet hus

Morgan Axelsson, Efi

Ricoh stod för lokalerna när de tillsammans med Efi och Plockmatic ville visa produktion hela vägen, från förberedelse, genom tryck och foliering till efterbehandling. Som en extra krydda fanns även ett par 3d-skrivare. Men den stora grejen var den lilla grejen – en hörnrundare som tar en hel bunt trycksaker eller visitkort och med ett snabbt hugg ger ett snyggt, runt hörn.

dsc_0061

dsc_0058Peter Jakobsson visar Matrix, som lägger folie på de digitaltryckta områden av ett tryck. Toner består till stor del av plast. När tonern därför värms upp, blir den klibbig och drar till sig folien. Mycket enkelt och snabbt.

Bo Larson och FOI

Bo Larson från Plockmatic visar resultatet från foliering för Åke Imnell och Kjell Nilsson från Försvarets Forskningsanstalt.

Pierre Fougner och Karl Elias

Pierre Fougner från Handelsbanken tittade bland annat på Efi:s arbetsflöden. Här är han i samspråk med Karl Elias från Ricoh.

dsc_0008

Ska vi inte göra ett öppet hus tillsammans – och visa allt från början till slut?

Den frågan på Drupa ledde till att Tommy Segelberg från Ricoh och Bo Larson från Plockmatic arrangerade öppet hus.

Mikael Eriksson, Plockmatic

Mikael Eriksson visar hur man kan perforera och falsa i en arbetsgång.

Kent Mattsson, BF Grafiska och Bo Larson, Plockmatic

Kent Matttsson från BF Grafiska ville titta på allt som var utställt i det öppna huset.Ricohs 3d-skrivare

Giovanna Arizcuvinaga, Aki Lehtimäki. Jansson och Daniels Wiberg var nyfikna på 3D-skrivarna.

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Fördjupar strategiskt samarbete inom skärning

ACG Nyström blir exklusiv leverantör av Eastman Machine Companys automatiserade linje av skärmaskiner i Skandinavien, Baltikum och Ukraina. Det innebär att det svenska företaget kommer att fungera som ett nav för import av utrustning, delar och förbrukningsvaror, vilket ska resultera i kortare ledtider och direkta leveranser.

Publicerat av: 

Designtävling: ”Jag ville skapa något oväntat”

Printpower Awards är tävlingen för elever från Sveriges ledande design- och konstskolor. Tävlingen anordnas av Grafiska företagen och Fespa-föreningen sedan över 20 år tillbaka, och går ut på att plocka fram den bästa printidén utifrån ett specifikt tema. En av vinnarna blev Agnes Dalunde, vars provokativa design föll juryn i smaken.

Publicerat av: