3D-skylt skapar uppmärksamhet på buss

PUBLICERAD: 12 september 2016
UPPDATERAD: 12 september

2243a_main-760x515

Det New York-baserade storformatstryckeriet Carisma använde Massivits 3D-printer för att skapa iögonfallande skyltar till bussar inför Ghostbusters-premiären.

De tio 3D-printade skyltarna i form av Ghostbusters-logotypen blev 4,27 meter höga. De printades under tio dagar i en Massivit 1800 3D-printer i Dimengel-materialet som blir en hård polymer när det härdas med uv-ljus.

– Lyckligtvis gjorde kombinationen av printerns höga hastighet och robusta material det möjligt för oss att snabbt ta fram tio identiska modeller som som kunde utstå en månad utomhus på vägen. Intrycket av bussfolieringen var otrolig, särskilt på natten när allmänheten drogs in av den kusliga glöden. Viktigast var att kunden var glad att projektet nått målet och skapade enormt ’buzz’ inför filmens lansering, säger Moshe Gil, grundare och vd för Carisma.

2243_main-760x550

Läs vidare

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS