Google blockar Flash i Chrome

PUBLICERAD: 14 september 2016
UPPDATERAD: 14 november

Adobe Flash har varit på utgång under flera år, och flera webbläsare har börjat prioriterat HTML5 istället. Redan 2011 lanserade Adobe sitt verktyg Adobe Edge som skulle göra det lättare att använda kunskaperna från Flash till att skapa samma slags produkter i HTML5 och CSS3.

I årskiftet tar Google Chrome steget längre. Redan i september kommer webbläsaren att blocka bakomliggande Flash som stödjer bland annat analysverktyg, detta för att Flash gör sajterna långsammare. I december, då version 55 av Chrome lanseras, kommer HTML5 att bli standard, bortsett från sajter som endast stödjer Flash – där kommer du istället att bli uppmanad att tillåta Flash när du besöker sajten.

Webproof är ett företag som arbetar med korrektur och produktionsprocesser, som redan i början bestämde sig för att inte basera sina verktyg på Flash.

– I slutet av 2016 kommer Google Chrome helt avsluta sitt stöd för Adobe Flash. Apple Safari, Microsoft Edge, och Mozilla kommer att följa efter. Vi är förvånade över att denna viktiga förändring inte får tillräckligt med uppmärksamhet, inte bara bland företag inom grafisk produktion, men i princip bland alla företag som har en webbplats, säger Jakob Adeltoft, vd och grundare av Webproof.

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1