Ljust och rymligt hos Color Systems

2016-09-16-12-18_

I början av året intog Color Systems sina nya, luftiga lokaler i Vällingby, och i förra veckan välkomnade de kollegor och branschfolk på öppet hus. Flytten skedde främst för att företaget ville samla all verksamhet på ett och samma ställe, då de tidigare haft ett kontor och två externa lager.

– Det känns jättebra, det är mycket rymligare än innan också, säger Magnus Edfeldt som är medgrundare samt sälj- och marknadsansvarig.

I de nya lokalerna finns plats för ett stort demo-rum, utöver de stora kontorslokalerna. Under det öppna huset släpps mängder med solljus in i rummet där besökarna samlas för att titta närmare på maskinerna.

2016-09-16-12-45_2

Roland LEF-300.2016-09-16-12-45_12016-09-16-12-49_

Innanför dörren står en Roland LEF-300 som kan trycka på flera olika material, bland annat mobilskal och kakelplattor, med en skara nyfikna besökare runt sig. Bland dem finns Michael Hillstedt från skylt- och dekorföretaget Hillstedts, som tidigare i veckan var där för att sätta upp Color Systems skylt.

Michael Hillstedt från skylt- och dekorföretaget Hillstedts.

Michael Hillstedt från skylt- och dekorföretaget Hillstedts.

– Den här var intressant, uv-planskrivaren från Roland. Vi kom hit mest för att se lokalerna även om vi varit här förut så är det kul när det händer saker så klart. Och lokalerna är jättefina, det är roligt att kunna få se sakerna live. Dessutom så ser man ju vad de har att erbjuda, att det inte bara är ett varumärke, säger Michael Hillstedt.

Magnus visar vidare ett bord fullt med trycksaker i olika material – men främst textil.

2016-09-16-12-45_
– Det blir ju mer och mer populärt med textiltryck, här har vi allt från beach-flaggor till plåtar med polyesterbeläggning för att kunna sublimeringstrycka på.

Rummet är fullt med maskiner av olika slag, och Magnus visar upp de mest spännande. Däribland står en Canon IPF8400S och ett exempeltryck på canvas, samt nya print and cut-maskinen från Roland – Truevis SG 300/540. I den har de dagen till ära skrivit ut egna öletiketter till kvällens fest.

Canon IPF8400S.

Canon IPF8400S.Roland Truevis SG 300/540 Roland Truevis SG 300/5402016-09-16-12-47_

– Den nya Truevis-maskinen från Roland är spännande eftersom den kommer att vara väldigt intressant för alla som har Rolands tidigare VersaCamm SP-300/540 och vill uppgradera, säger Magnus Edfeldt.

Bredvid står Epson Surecolor S80600, som är intressant tack vare att den har orange och rött bläck, utöver CMYK, ljus cyan, ljus magenta och ljus svart.

Epson Surecolor S80600.

Epson Surecolor S80600.2016-09-16-12-47_1

En våning upp ligger kontorslokalerna, där lunch serveras i pentryt. Där pratar jag med Marcus Cedervi och Torsten Cedervi från Cedecor AB, som kommit för att se de nya lokalerna.

– Vi tittar också lite på planprintern och skär- och fräs-maskinen, men där handlar det ju om vad man får plats med hemma i maskinparken. Men det är kul att gå på öppet hus så här, man får träffa branschkollegor och hämta idéer. Ofta är det ju mer intressant vad kollegorna i branschen har att säga om maskinerna, det värderar vi högt, säger Marcus Cedervi.

Marcus Cedervi och Torsten Cedervi från Cedecor AB.

Marcus Cedervi och Torsten Cedervi från Cedecor AB.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Slut med oadresserad reklam i brevlådan

Postnord avvecklar sin verksamhet för oadresserad direktreklam (ODR) som riktar sig till hushåll. Det är inte längre en lönsam affär för företaget, som pekar på en prispressad marknad och stigande papperspriser som bakgrund till beslutet. Istället ska fokus ligga på mer målgruppsanpassad adresserad reklam.

Publicerat av: 

Planprint: ”En plattform med stora möjligheter för användaren”

Fujifilm har kraftsamlat för att ta fram en helt egenutvecklad storformatsportfölj till marknaden globalt. Spandex är ensam återförsäljare av Fujifilms storformatsskrivare i Sverige och produktansvarige Tomas Källroos ser stor potential för flatbädden Acuity Prime.

Publicerat av: