Ljust och rymligt hos Color Systems

PUBLICERAD: 19 september 2016
UPPDATERAD: 14 november

2016-09-16-12-18_

I början av året intog Color Systems sina nya, luftiga lokaler i Vällingby, och i förra veckan välkomnade de kollegor och branschfolk på öppet hus. Flytten skedde främst för att företaget ville samla all verksamhet på ett och samma ställe, då de tidigare haft ett kontor och två externa lager.

– Det känns jättebra, det är mycket rymligare än innan också, säger Magnus Edfeldt som är medgrundare samt sälj- och marknadsansvarig.

I de nya lokalerna finns plats för ett stort demo-rum, utöver de stora kontorslokalerna. Under det öppna huset släpps mängder med solljus in i rummet där besökarna samlas för att titta närmare på maskinerna.

2016-09-16-12-45_2
Roland LEF-300.2016-09-16-12-45_12016-09-16-12-49_

Innanför dörren står en Roland LEF-300 som kan trycka på flera olika material, bland annat mobilskal och kakelplattor, med en skara nyfikna besökare runt sig. Bland dem finns Michael Hillstedt från skylt- och dekorföretaget Hillstedts, som tidigare i veckan var där för att sätta upp Color Systems skylt.

Michael Hillstedt från skylt- och dekorföretaget Hillstedts.
Michael Hillstedt från skylt- och dekorföretaget Hillstedts.

– Den här var intressant, uv-planskrivaren från Roland. Vi kom hit mest för att se lokalerna även om vi varit här förut så är det kul när det händer saker så klart. Och lokalerna är jättefina, det är roligt att kunna få se sakerna live. Dessutom så ser man ju vad de har att erbjuda, att det inte bara är ett varumärke, säger Michael Hillstedt.

Magnus visar vidare ett bord fullt med trycksaker i olika material – men främst textil.

2016-09-16-12-45_
– Det blir ju mer och mer populärt med textiltryck, här har vi allt från beach-flaggor till plåtar med polyesterbeläggning för att kunna sublimeringstrycka på.

Rummet är fullt med maskiner av olika slag, och Magnus visar upp de mest spännande. Däribland står en Canon IPF8400S och ett exempeltryck på canvas, samt nya print and cut-maskinen från Roland – Truevis SG 300/540. I den har de dagen till ära skrivit ut egna öletiketter till kvällens fest.

Canon IPF8400S.
Canon IPF8400S.Roland Truevis SG 300/540 Roland Truevis SG 300/5402016-09-16-12-47_

– Den nya Truevis-maskinen från Roland är spännande eftersom den kommer att vara väldigt intressant för alla som har Rolands tidigare VersaCamm SP-300/540 och vill uppgradera, säger Magnus Edfeldt.

Bredvid står Epson Surecolor S80600, som är intressant tack vare att den har orange och rött bläck, utöver CMYK, ljus cyan, ljus magenta och ljus svart.

Epson Surecolor S80600.
Epson Surecolor S80600.2016-09-16-12-47_1

En våning upp ligger kontorslokalerna, där lunch serveras i pentryt. Där pratar jag med Marcus Cedervi och Torsten Cedervi från Cedecor AB, som kommit för att se de nya lokalerna.

– Vi tittar också lite på planprintern och skär- och fräs-maskinen, men där handlar det ju om vad man får plats med hemma i maskinparken. Men det är kul att gå på öppet hus så här, man får träffa branschkollegor och hämta idéer. Ofta är det ju mer intressant vad kollegorna i branschen har att säga om maskinerna, det värderar vi högt, säger Marcus Cedervi.

Marcus Cedervi och Torsten Cedervi från Cedecor AB.
Marcus Cedervi och Torsten Cedervi från Cedecor AB.

Läs vidare

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg

Svensk mässpremiär för värmepress

Hos den grafiska leverantören Folier.se var det såväl värmepressar som DTF/DTG- och sublimeringsskrivare som stod i blickfånget under Nordic Profile Fair, men även skärplotters, kepspressar och vinyler.
Folier 1

Etikettryck: ”Övergången från analogt till digitalt fortsätter”

Digital etikettproduktion har blivit det normala, enligt Carsten Bamberg, affärsutvecklingschef på Konica Minolta. Han ger sin syn på etikettåret 2023, ett år han menar präglas av en fortsatt stark trend mot ökat digitaltryck.
Carsten_Bamberg

Bildkavalkad från promotionmässa

Missade du Nordic Profile Fair på Elmia i Jönköping? Här kan du se bilder från produktmediabranschens första mässdag.
Kollage_promotion

Senaste nytt

Standardiserade robotlösningar ska lyfta storformatsbranschen

Under de senaste åren har automatisering stått högt upp på önskelistan hos många skärbordskunder. Zünd Scandinavia har svarat genom att utveckla robotlösningar som kan uppfylla enskilda kunders specifika behov.
robot_zund_01a

Heidelberg Nordic: En kort svacka sen ljusnar det igen

Heidelberg Nordic rustar för en kort lågkonjunktur och förändringar på marknaden, men tror på en snabb vändning.
Heidelberg_01

Nize lägger många planer för 2023

Nize Equipment kom springande in i 2023 efter en hektisk avslutning på förra året. Det betyder att kursen ännu inte är satt för alla planer för det nya året, men en sak är säker, det blir fullt upp. 
nize_01

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg