Papper att plantera och papper gjort av sten

PUBLICERAD: 19 september 2016
UPPDATERAD: 19 september

KLS Pureprint, det danska cradle to cradle-tryckeriet vi skrev om förra veckan, har stort fokus på hållbarhet och miljövänlighet. Ett exempel på detta är pappret de erbjuder.

Både stenpapper och fröpapper finns att tillgå. Stenpappret är ett papper helt gjort av kalksten, det använder alltså inget trämaterial och behöver inte använda vatten i produktionen. Pappret påverkas heller inte av vatten enligt företaget, vilket ska göra det användbart för utomhusprodukter som kartor och affischer. Som bindningsmedel – istället för vatten som används för trä-papper – använder stenpapperet termoplasten högdensitetspolyeten.

Fröpappret är papper med inbakade frökapslar i pappersmassan. Papperet, som är nedbrytningsbart, kan alltså tryckas på och sedan planteras istället för att slängas när trycksaken använts. Det finns över 150 olika frö-sorter att välja bland, till exempel broccoli, lavendel, mynta och paprika.

Läs vidare

Matilda Iverlund ny vd på Paper Province

Paper Province har rekryterat Matilda Iverlund, som närmast kommer från Billerud, som ny vd.
Matilda-Iverlundx

Antalis stärker på den baltiska marknaden

Antalis som är verksamma inom bland annat förpackning, visuell/grafisk kommunikation och kontorsvaror fortsätter att expandera internationellt. Det franska företaget förvärvar nu Pakella med bas i Litauen, en ledande aktör inom distribution av industri- och livsmedelsemballage i Lettland, Litauen och Estland.
Herve-Poncin-Chief-Executive-Officer-of-Antalis

Småländskt tryckeri flyttar och stänger kontorshandel

Solvändan förlag och tryck stänger Möre bok och kontor i Torsås och flyttar tryckeriet och förlaget. 
Möre

Grafiska företagens produktion nere på rekordlåga nivåer

Den grafiska branschen upplever en kraftig nedgång i både orderingång och produktionsvolym. Jämfört med 2015 har produktionsvolymen nu sjunkit till cirka 67 procent. Men det finns ljusglimtar.
pall-konjuntur

Senaste nytt

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Tryckcentrum växer digitalt genom förvärv

Tryckcentrum i Blekinge förvärvar Altefur Development och den 1 mars öppnas en ny avdelning som kommer att fokusera på digital kommunikation.
Tryckcentrum

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland