Papper att plantera och papper gjort av sten

PUBLICERAD: 19 september 2016
UPPDATERAD: 19 september

KLS Pureprint, det danska cradle to cradle-tryckeriet vi skrev om förra veckan, har stort fokus på hållbarhet och miljövänlighet. Ett exempel på detta är pappret de erbjuder.

Både stenpapper och fröpapper finns att tillgå. Stenpappret är ett papper helt gjort av kalksten, det använder alltså inget trämaterial och behöver inte använda vatten i produktionen. Pappret påverkas heller inte av vatten enligt företaget, vilket ska göra det användbart för utomhusprodukter som kartor och affischer. Som bindningsmedel – istället för vatten som används för trä-papper – använder stenpapperet termoplasten högdensitetspolyeten.

Fröpappret är papper med inbakade frökapslar i pappersmassan. Papperet, som är nedbrytningsbart, kan alltså tryckas på och sedan planteras istället för att slängas när trycksaken använts. Det finns över 150 olika frö-sorter att välja bland, till exempel broccoli, lavendel, mynta och paprika.

Läs vidare

Onlinetryckeri börjar sälja material

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Konica Minolta: Det här kan du förvänta dig av Drupa

Tryckerier som håller sig uppdaterade kring tekniska trender och innovationer kommer bäst kunna utnyttja och se potentialen, skriver Konica Minolta i ett pressmeddelande. Under Drupa kommer de visa sin syn på vart framtidens tryckteknik är på väg.
Konica-Minolta-Drupa

Spill blir helt nya produkter med Hexis nya satsning

Spill från material blir husisolering och pvc-rör när Hexis nya återvinningsprogram rullas ut i Europa. Under Fespa visar det franska företaget också en ny ultrastransparant folie och nya färger i serierna Bodyfence och Skintac.
_DSC0045

Senaste nytt

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2