Canon printar bildkonst

PUBLICERAD: 26 september 2016
UPPDATERAD: 26 september

hallwyl2

Den nya utställningen av bildkonstnären Jenny Lexander – Harlekina och Harlekin – möte med tystnadens elegans – öppnade den 23 september på Hallwylska museet i Stockholm, med mängder av utskrifter från Canon. Utställningen visar renässansens och karnevalens Italien med hjälp av filmer och bilder utskrivna på bland annat på akrylglas, canvas, och ljustavlor. Bilderna visas i allt från meterstora utskrifter till traditionella foton i A4 storlek.

– Vi har i princip använt alla våra teknik- och produktmöjligheter för att ta fram ungefär 100 fotoutskrifter till den här utställningen. Vi gör detta för att visa vår breda produktportfölj och att våra printrar kan skriva ut på så vitt skilda material som acryl, kartong, spegelglas, trä, tyg och metall. Utställningen innehåller även videofilmer, fotografier, ljustavlor, canvas och inte minst 3D-utskrifter. Vi hoppas att utställningen kan inspirera både våra kunder och allmänheten, och även familjer och barn, säger Matteus Celinski, försäljningschef för PPG på Canon.

hallwyl4

Det var Jenny Lexander som kontaktade Canon inför projektet.

– Jag har använt Canons kameror till att fånga alla de här bilderna, och jag visste att de har spetskompetens inom marknaden, så det kändes som en självklarhet. I samarbetet har jag fått god vägledning kring material och tryckteknik, och de olika teknikerna betyder jättemycket för verken, så klart, säger Jenny Lexander under vernissagen.

Två av utställningsobjekten är 3D-utskrifter av gamla dräkter från Livrustkammaren och Sko Kloster. Det handlar om dräkter som är för känsliga att flyttas men som nu ändå kan upplevas på nära håll av besökarna.

hallwyl1 img_1136_

– Det tar ungefär 7 timmar för varje 3D-utskrift att bli klar, och det är väldigt spännande att se hur de här fantastiska dräkterna sakta växer fram lager för lager, säger Matteus Celinski.

– Det är ju jättekul och spännande för oss att vara en del av den här utställningen, att gästerna kan få se handfasta exempel på vad vi på Canon kan göra, säger Henrik Åkerman, försälningschef för storformat på Canon Svenska.

 

Läs vidare

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Tryckcentrum växer digitalt genom förvärv

Tryckcentrum i Blekinge förvärvar Altefur Development och den 1 mars öppnas en ny avdelning som kommer att fokusera på digital kommunikation.
Tryckcentrum

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland

Direct Color Systems visar LED-printers på Fespa

Direct Color Systems ska demonstrera sina LED-printers på Fespa. Flatbädden UV-44 DTS släpptes förra året och är en mångsidig printer i mellanformat.
3_4View2_3846-1536x1119

Senaste nytt

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Tryckcentrum växer digitalt genom förvärv

Tryckcentrum i Blekinge förvärvar Altefur Development och den 1 mars öppnas en ny avdelning som kommer att fokusera på digital kommunikation.
Tryckcentrum

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland