Canon printar bildkonst

PUBLICERAD: 26 september 2016
UPPDATERAD: 26 september

hallwyl2

Den nya utställningen av bildkonstnären Jenny Lexander – Harlekina och Harlekin – möte med tystnadens elegans – öppnade den 23 september på Hallwylska museet i Stockholm, med mängder av utskrifter från Canon. Utställningen visar renässansens och karnevalens Italien med hjälp av filmer och bilder utskrivna på bland annat på akrylglas, canvas, och ljustavlor. Bilderna visas i allt från meterstora utskrifter till traditionella foton i A4 storlek.

– Vi har i princip använt alla våra teknik- och produktmöjligheter för att ta fram ungefär 100 fotoutskrifter till den här utställningen. Vi gör detta för att visa vår breda produktportfölj och att våra printrar kan skriva ut på så vitt skilda material som acryl, kartong, spegelglas, trä, tyg och metall. Utställningen innehåller även videofilmer, fotografier, ljustavlor, canvas och inte minst 3D-utskrifter. Vi hoppas att utställningen kan inspirera både våra kunder och allmänheten, och även familjer och barn, säger Matteus Celinski, försäljningschef för PPG på Canon.

hallwyl4

Det var Jenny Lexander som kontaktade Canon inför projektet.

– Jag har använt Canons kameror till att fånga alla de här bilderna, och jag visste att de har spetskompetens inom marknaden, så det kändes som en självklarhet. I samarbetet har jag fått god vägledning kring material och tryckteknik, och de olika teknikerna betyder jättemycket för verken, så klart, säger Jenny Lexander under vernissagen.

Två av utställningsobjekten är 3D-utskrifter av gamla dräkter från Livrustkammaren och Sko Kloster. Det handlar om dräkter som är för känsliga att flyttas men som nu ändå kan upplevas på nära håll av besökarna.

hallwyl1 img_1136_

– Det tar ungefär 7 timmar för varje 3D-utskrift att bli klar, och det är väldigt spännande att se hur de här fantastiska dräkterna sakta växer fram lager för lager, säger Matteus Celinski.

– Det är ju jättekul och spännande för oss att vara en del av den här utställningen, att gästerna kan få se handfasta exempel på vad vi på Canon kan göra, säger Henrik Åkerman, försälningschef för storformat på Canon Svenska.

 

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)