Lasertryk investerar kraftigt digitalt

PUBLICERAD: 7 oktober 2016
UPPDATERAD: 14 november

Danska Lasertryk, som för närvarande är på storoffensiv i Norge och Sverige, fortsätter att investera i sitt tryckeri. Nu tar de ett steg ytterligare och investerar i en HP Pagewide Web Press T240 HD. Den nya digitalpressen gör att Lasertryk kan bli konkurrenskraftiga på upplagor under 1000 tryck.

Den nya pressen använder högupplösta bläckhuvuden (2400 per tum) och kör två droppar på varje punkt för att säkra kvaliteten.

– I mitt tycke är det här den första snabba rullpressen som har full grafisk tryckkvalitet vilket ger oss möjlighet att konkurrera på ett helt nytt område, säger Esben Mols Kabel, koncernchef och vd hos Lasertryk och fortsätter:

– Med två HP Indigo i vår maskinpark redan var vi övertygade om att HP skulle vara en idealisk partner för vår nästa installation, och vi har inte blivit besvikna. I och med kombinationen av hög produktivitet och låga kostnader ser vi fram emot att se de fördelar som den nya printern kommer att ge både oss och våra kunder.

Lasertryck har sitt huvudkontor i Århus, Danmark, och de har vuxit under de senaste åren. Nu har de en kundbas som omfattar 15 av Danmarks 20 största bokförlag, tillsammans med en rad satellit-anläggningar över hela kontinenten. HP Pagewide Web Press T240 HD ska installeras vid Lasertrycks Stettin-anläggning i Polen, i januari 2017.

– Efter att ha jobbat nära Visutech under ett antal år har vi nyligen börjat samarbeta med dem för att få ut våra Pagewide-maskiner till tryckleverantörer i Norden. Vi har redan sett att ett antal kunder, som Lasertryk, anammar Pagewide-teknik i den här regionen, och vi är övertygade om att vi kommer att se många fler framöver, säger Francesco Crotti, som ansvarar för HP:s Indigo och PWP kommersiellt i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Läs vidare

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)