Mer från Viscom-mässan

Den 2 november hölls årets Viscom-mässa i Frankfurt. Här kan du läsa den första delen från mässan, om bland annat hur du kan jobba för att din produkt ska synas – och köpas.

sapo1803-halv-sekund12

Är du en mindre skylttillverkare? Då kan ett kit från holländska Signprofil hjälpa till. Du köper ett kit med grundverktyg…

sapo1803-halv-sekund13

…och aluminiumprofiler som du kan bocka till kanten på bokstäverna och skruva fast…

sapo1803-halv-sekund14

…innan du lägger de här tätningslisterna, som också är försedda med aluminium i mitten så att de expanderar på samma sätt som resten i kyla och värme.

sapo1803-halv-sekund15

The Magic Touch hade byggt en hel by som inspiration för sina kunder. De har stor bredd i sina material för transfertryck till t-tröjor, trä, plast och glas. Förmågan att trycka vitt i grunden har öppnat många nya möjligheter.

sapo1803-halv-sekund16

Vista är en israelisk tillverkare av skyltsystem, som just nu är i Europa och söker distributörer.

sapo1803-halv-sekund17

HP:s 160 centimeter breda sexfärgs latex storformat har nu kommit i en ny HP Latex 560 version som producerar 23–28 kvadratmeter i timmen, beroende på om trycket ska vara inne eller ute. Den har också ett läge på bara 6 kvadratmeter i timmen, för tryck som efteråt ska kunna belysas bakifrån.

Skrivaren finns även i en 570-version, där skillnaden är att den har treliters istället för 0,75 liters färgtankar.

sapo1803-halv-sekund18

HP:s latexskrivare i 300-serien har nu fått siffran fem efter modellbeteckningen. Det är två saker som är nya. Det ena är att det nu sitter en kniv även i 315-335 serien, så att man får färdigskurna utskrifter. Det andra är en mjukvaruuppgradering som gör att skrivaren börjar printa jobb nummer 2 samtidigt som jobb nummer 1 härdas i de fall jobb 1 och 2 skrivs ut med samma inställningar. Den uppgraderingen kommer även automatiskt till alla befintliga maskiner som är onlinekopplade till HP:s support.

sapo1803-halv-sekund19

På Sign&Print mässan i Kista 7–9 februari kommer Sharp att ha en stor utställning av skärmar för digital signage. På Viscom hade de en lite mindre dylik. I förra numret berättade vi om de speciella krav som ställs på dessa skärmar, som ska tåla att vara igång dygnet runt under lång tid innan de börjar tappa i ljusstyrka.

sapo1803-halv-sekund20

Danish Sign Export har börjat sälja sina hopfällbara skyltsystem i USA. Steen Lauritzen berättade att det resulterat i att de amerikanska screentryckarnas förening SGIA utsåg dem till ”Product of the year”.

sapo1803-halv-sekund21

Lyxiga produkter kan sväva fram på ett magnetfält med hjälp av produkter från Usables. Du laddar ett magnetfält med fyra magneter, vars intensitet varierar så att den svävande plattan roterar. Maximalt två kilo kan man ställa på de största av Usables plattor.

sapo1803-halv-sekund22

Rollsroller har tryckt in ny energi i sitt företag efter att de i våras lanserade de nya monteringsborden. På Viscom hade de inte mindre än fyra bord stående bredvid varandra.

sapo1803-halv-sekund23

Med Anapurna H2500iLED hakar Agfa på trenden med led-ljus till uv-härdande bläck. Det som lockar är låg energiåtgång kombinerat med egenskapen att trycket härdar direkt och ger en hög kvalitetskänsla. 16 watt per kvadratcentimeter är energiåtgången i den här luftkylda maskinen. Den lägre temperaturen gör att materialvalet blir större.

H2500iLED hade premiär på Drupa i maj men nu visades den här 2,5 meter breda maskinen för första gången på en sign-mässa. Den är hybrid så tillvida att den både kan köra hårda material och material i rulle.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Heidi Graff: ”Redan en stor framgång”

RR Print laddar med sina partner inför etikettmässan Labelexpo i Bryssel. Ur sortimentet visar företaget fördelarna med nya uv-flexofärgerna Pure Tone och Pure Aqua.
– De är redan en stor framgång och lanseringen av den nya serien cementerar helt enkelt vår status som en innovativ färgleverantör på marknaden.

Publicerat av: 

Rekord i utställare: ”Det kommer bli årets stora händelse”

Vi tar ett förhandssnack med mässgeneralen Lis Lykke inför Sign, Print&Pack-mässan i danska Odense.
– Vi kan redan nu berätta att vi återigen slår rekord i antalet utställare, säger mässgeneral Lis Lykke.

Publicerat av: