Uppfinn din framtid på Sign&Print Scandinavia

PUBLICERAD: 9 januari 2017
UPPDATERAD: 14 november

peter-ollen-2017

– Den 7-9 februari är det dags för Sign&Print Scandinavia på Kistamässan i Stockholm. Aldrig förr har mässan haft ett så stort utbud av utställare och aktiviteter, säger Peter Ollén, som ansvarar för innehållet i mässan.

Går du på en verkstadsmässa så letar besökarna efter redskap för att sedan producera det som de specialiserat sig på. Går du på en grafisk mässa, så tittar alldeles för många efter helt färdiga lösningar. Det hade varit bättre om flertalet besökare hade egna, unika lösningar som de sedan sökte hjälp att förverkliga.

Du har nu en fantastisk möjlighet. Under veckorna fram till mässan kan du fundera över hur du ska kunna bli unik. Det kan vara tekniskt unik genom att du kommer på ett alldeles eget sätt att falsa eller limma ihop trycksaker på. Det kan också vars som tryckeriet som för många år sedan stegade upp till Scanias marknadschef och sade: ”Om ni blir min kund, så lovar jag att lägga allt annat åt sidan varje gång ni ska ha något gjort.”

Det kan vara enmanstryckeriet som gjorde en dygd genom att presentera sin egen prickfria person och sedan erbjuda kunderna garanterad diskretion. Eller så kan det vara det jättestora företaget som erbjuder att skylta upp butiker i ett antal europeiska länder.

Kommer du inte på något, så prata med utställare och gå på de många seminarierna. Du kommer garanterat att få idéer. Gå gärna två–tre stycken ihop, så att ni kan korsbefrukta och inspirera varandra. Så gör vi gärna när vi diskuterar på redaktionen.

Det är kostnadsfritt att besöka mässa och seminarier under Sign&Print Scandinavia. Klicka här för att registrera dig.

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Han prisas för arbete med kompetensförsörjning

Grafiska företagen tilldelar läraren Roger Kristiansson 2023 års utbildningspris. Han får utmärkelsen för sitt engagemang för eleverna och branschens kompetensförsörjning.
Utbildning2

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R