Det här visar Plockmatic

PUBLICERAD: 20 januari 2017
UPPDATERAD: 20 januari

DSC_0046

James Burn wire-O är senaste tillskottet till Plockmatic Document Finishing (Pdf) och deras utställning på Sign&Print.

– Vi har tagit över försäljningen av både maskiner och material, säger Anders Gravell på PDF, när jag träffar honom för att prata mässa.

– Sedan betyder det mycket för oss att vi nu också kan sälja C.P.Bourgs produkter. Det är efterbehandling som klarar att köra dygnet runt och även kan producera broschyrer i liggande A4. Vi har också med det i vår monter, i form av en stitch- & foldmaskin.

– Framför allt från Xeroxanvändare ser vi en efterfrågan på C.P.Bourgs maskiner. Och i Ricohs monter står det en C.P. Bourg inline med deras arkmaskin, med oss som leverantör.

Bland annat Plockmatic ställer ut kan nämnas:

DSC_0049

• Uchida Aircutter One.

– De kliver upp ett steg och kan skära, perforera och är lätta att arbeta med, kommenterar Anders Gravell. Väldigt precisa i hur de arbetar.

– Morgana gör maskiner för att biga och falsa. Med Uchida gör du visitkort, korrespondenskort, udda format osv. Och det är en marknad som blir större och större.

• När det gäller PDF montern och James Burn så visar vi de nya modellerna DocuPunch Mini och WOB Mini som är ett system för spolar. men i mindre diameter och följaktligen färre antal loops.  En huvudsaklig fördel här är enkelheten i handhavandet och snabbheten att skifta spolar för olika jobb.

• EBAs skärmaskin finns med.

• Matrix Laminering, single-side, där du kan köra laminering och partiell foliering.

DSC_0060

Läs vidare

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Nize Equipment blir återförsäljare av Elitron

NIZE Equipment, som är nordisk distributör av storformatprinters, skärmaskiner och mjukvara, går in i ett strategiskt partnerskap med Elitron, den italienska giganten inom digital skärteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Plockmatic får nya ägare

Det svenska efterbehandlingsföretaget Plockmatic group får ny majoritetsägare i Accent Equity. Köparen pekar ut att Plockmatic ska växa genom förvärv.
FotoJet (42)2

Senaste nytt

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Storformatstryckeri gör rekordresultat

Oron för minskande volymer visade sig var obefogad. Storformatsspecialisterna Ackert Reklam gör sin högsta vinst på tio år. 
DSC_6055-2