Zünd visar Eye in the sky på Sign&Print Scandinavia 7–9 februari

PUBLICERAD: 30 januari 2017
UPPDATERAD: 30 januari
Martin Roed Nielsen och Jakob Hansen, försäljningschef respektive chef för Zünd i Skandinavien, med Eye in the sky.
Martin Roed Nielsen och Jakob Hansen, försäljningschef respektive vd för Zünd Skandinavien, med Eye in the sky.

Zünd Skandinavien kommer på Sign&Print Scandinavia den 7–9 februari att visa sin senaste innovation. Ett Zünd-system med Eis, eller Eye in the sky, kan skära flera olika jobb på olika material samtidigt, både på rulle och arkmatat.

– Med ständigt ökande utskriftshastigheter växer behovet av effektiv efterbehandling. Skärhastigheten i sig är naturligtvis en faktor. Vi såg dock en ännu större potential i att minska tiden för materialhantering och byte mellan olika jobb på maskinen, säger Jacob Hansen, vd för Zünd Skandinavien och fortsätter:

– Med utvecklingen av kortare serier driver ett typiskt tryckeri många olika jobb på en dag. Operatörerna fastnar därför ofta vid maskinen. Även med dagens streckkodslösningar måste operatören manuellt scanna streckkoden för varje jobb och manuellt styra maskinen till första registreringsmärket. Med Eis kan operatören fylla maskinen, klicka och gå därifrån. Eis identifierar automatiskt alla jobb på maskinen och börjar skära utan ytterligare operatörsinblandning.

Eis lanserades i slutet av 2016 och utvecklades av Zünd Skandinavien – som redan sålt flera Zünd-system med Eis.

– När vi visar Eis inser kunderna snabbt flexibiliteten och effektiviteten i systemet och de flesta maskiner som sålts i den grafiska branschen sedan lanseringen var inklusive Eis, förklarar Martin Roed Nielsen, försäljningschef på Zünd Skandinavien.

ZSK_Bild-1_

Ett av företagen som investerat i ett Zünd-system med Eye in the sky är storformatsföretaget Specialprint i Helsingborg.

– Efter att ha besökt Zünd i Danmark för en demonstration fattades beslutet snabbt. Vi har redan erfarenhet från ett annat skärsystem så vi visste vad man ska leta efter. Zünd övertygade oss snabbt med några av sina senaste innovationer som automatisk fräsbitväxlare och Eis. Alternativ som dessa kommer att öka effektiviteten och minimera fel i vår efterbehandling, säger Abbe Abou Sweid, ägare av Specialprint.

Fler svenska företag som köpt Zünd-system med Eis är Systemtext i Malmö och 4Sign i Varberg. I Finland har textilprint-företaget Printscorpio investerat i ett. På varje textilrulle skriver de ut många olika jobb i följd och med Eis kan de nu skära en hel rulle med ett klick. I Danmark har Dansk Supermaked redan arbetat med sitt Zünd-system och Eis i nästan ett halvår, i sin egen tryckproduktion.

Eye in the Sky kommer att demonstreras i Zünds monter på Sign&Print Scandinavia på Kistamässan 7–9 februari.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Stora möjligheter med AI – men lika stora utmaningar

I vår artikelserie om artificiell intelligens (AI) i den grafiska industrin har vi nu pratat med Adrian Mayr, produktchef på Müller Martini. De är kända för att tillverka efterbehandlingsutrustning i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper