Nära 1100 sidor per minut i helt ny bläckskrivare

PUBLICERAD: 20 februari 2017
UPPDATERAD: 20 februari

Canon Océ tänker inte släppa greppet som marknadsledare inom rullmatade bläckskrivare. Nu lanserar de en helt nykonstruerad maskin, Océ Prostream Production inkjet, som med 1200 dpi skriver 1076 sidor i minuten på obestruket, förbehandlat, matt eller glättat papper. Kvaliteten ska, enligt tillverkaren, ligga helt i toppen för vad som krävs inom transaktionsprint och direktmarknadsföring.

Christian Unterberger, chief marketing officer & executive vice president production printing products, förklarar varför de utvecklat den nya serien:

– Vi tog ett aktivt beslut att börja helt från början, när vi konstruerade den här maskinen. Den ska öppna nya affärsmöjligheter för tryckerier – särskilt inom snabbt växande områden som mer påkostad direktreklam och marknadsföringsmaterial.

Océ Prostream sägs vara en ny konstruktion från grunden, samtidigt som den bygger på tio års erfarenhet från Océ Jetstream, Océ Colorstream och 300-sidors arkmaskinen Océ Varioprint I300.

Maskinen är utrustad med en ny generation piezo drop-on-demand-bläckhuvuden, kombinerat med Océs Multilevel-teknik för skarpare detaljer, mjukare halvtoner och teknik för att spara på det pigmenterade bläcket. Och, som sagt ovan, så kan den arbeta med ett antal olika typer av papper.

Prostream är utrustad med en lufttork, vars uppgift är att se till att papperet inte vidrörs av någonting innan trycket är torrt. Kombinera det med 1200 linjers upplösning och huvuden som kan reglera droppstorleken, så bör det här kunna bli en mycket intressant maskin för tryckerierna.

 

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Senaste nytt

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke