Ny generation Camm-1 från Roland DG

PUBLICERAD: 8 mars 2017
UPPDATERAD: 8 mars

Roland DG lanserar det senaste tillägget i sin CAMM-1-serie, de nya vinyl-skärmaskinerna GR-640/540/420. Enligt produktchefen Yohei Shinomura har GR-serien gjorts om från botten och upp, för att kunna leverera snittkvalitet i bästa klass och produktivitet med bland annat ökad noggrannhet, hastighet och mångsidighet när det kommer till material.

Den nya ergonomiska L-formade formen på det integrerade stativet och maskinen ska ge den stabilitet som krävs för att säkerställa precisionskapning även vid höga hastigheter. Förbättringarna ska göra att maskinen kan skära i 1,485 millimeter i sekunden och upp till 600 gram nedåtriktad kraft för att kunna skära igenom svåra material i ett svep. Modellerna kommer i 1,651 millimeter, 1,397 millimeter och 1,075 millimeter i skärbredd.

– Skärindustrin har blivit allt mer varierad. Utöver skyltproduktion inkluderar nu skärning även fönster- och fordonsgrafik, fönstertoning och skyddsfilm för fordon, personaliserade kläder, etiketter och dekaler, förpackningsprototyper, färg/bläster-stenciler och mer. Bredden av applikationer kräver förmågan att hantera ett brett spektrum av material i olika tjocklek, så som fönsterfilm, högintensiva reflekterande material, värmeöverföringsmaterial, och kartong, säger Yohei Shinomura.

Därför har GR-serien utrustats med elektroniska tryckrullar som kan justera trycket till tio olika förinställda nivåer, för smidigt matning av olika material. Knivarna kan också läsa skärmarkeringar på förtryckt data för att linjera grafiken, och Rolands Cutstudio har en funktion för perforering som ska passa bra för klistermärken och dekaler.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1