Flera färgnyheter i Marabus monter på Fespa

PUBLICERAD: 22 mars 2017
UPPDATERAD: 22 mars

Marabus slogan för årets Fespa är ”Tryckfrihet är att kunna trycka på vad som helst”, och där kommer de att presentera en rad nya färger för screen-, digital- och tampotryck och även för flytande laminat för grafiska och industriella applikationer.

I hall B7, monter C60 kommer Marabu att visa både befintliga och nya lösningar, bland annat framsteg inom färgteknik för effektiv produktion av pekskärmar, där färgen måste uppfylla höga krav. Marabu har därför utvecklat färgsystem och tryckkombinationer – för membrane switches till exempel, rekommenderar Marabu en kombination av screen- och digitaltryck, för att utnyttja fördelarna med båda metoderna.

 

Företaget kommer också att visa de senaste tilläggen till sin portfölj, som en högkvalitativ vit för digitaltryck i färgserierna Mara Jet DI-SX och DI-MS. De båda vita levererar hög opacitet och utmärkt kemisk- och mekanisk motståndskraft. De har en lång hållbarhet. En annan styrka är att färgerna inte sedimenteras i skrivaren vid stillastående.

En annan höjdpunkt i Marabus monter är den helt nya Ultra Pack UVFP – en färgserie för screentryck som är UV-härdande, färgen är lågmigrerande och kan användas för livsmedelsförpackningar.

”Livsmedelsförpackningar är utformade för att presentera ätbara varor på ett sätt som tilltalar konsumenterna, men den ska också skydda innehållet. Färgen måste därför möta de ökande förväntningarna i fråga om användarvänlighet i tryckprocessen, de slutliga resultaten och säkerhet”, skriver företaget.

De visar också en produkt för tampongtryck, färgserien Tampa Tex TPX, med ett anmärkningsvärt användningsområde. Det har utvecklats speciellt för textilier, färgen är flexibel och erbjuder mycket hög vidhäftning och opacitet. Det har dock visat sig att färgen också uppfyller de krav som ställs för babyprodukter, leksaker och förpackningar.

Utöver detta kommer Marabu också att visa Cold Peel – digitalt transfertryck för textil, vattenbaserade färger för att dekorera leksaker med sprayfärg och borstar, och iögonfallande glasdekorationer för attraktiva inomhusmiljöer.

Läs vidare

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper