Flera färgnyheter i Marabus monter på Fespa

PUBLICERAD: 22 mars 2017
UPPDATERAD: 22 mars

Marabus slogan för årets Fespa är ”Tryckfrihet är att kunna trycka på vad som helst”, och där kommer de att presentera en rad nya färger för screen-, digital- och tampotryck och även för flytande laminat för grafiska och industriella applikationer.

I hall B7, monter C60 kommer Marabu att visa både befintliga och nya lösningar, bland annat framsteg inom färgteknik för effektiv produktion av pekskärmar, där färgen måste uppfylla höga krav. Marabu har därför utvecklat färgsystem och tryckkombinationer – för membrane switches till exempel, rekommenderar Marabu en kombination av screen- och digitaltryck, för att utnyttja fördelarna med båda metoderna.

 

Företaget kommer också att visa de senaste tilläggen till sin portfölj, som en högkvalitativ vit för digitaltryck i färgserierna Mara Jet DI-SX och DI-MS. De båda vita levererar hög opacitet och utmärkt kemisk- och mekanisk motståndskraft. De har en lång hållbarhet. En annan styrka är att färgerna inte sedimenteras i skrivaren vid stillastående.

En annan höjdpunkt i Marabus monter är den helt nya Ultra Pack UVFP – en färgserie för screentryck som är UV-härdande, färgen är lågmigrerande och kan användas för livsmedelsförpackningar.

”Livsmedelsförpackningar är utformade för att presentera ätbara varor på ett sätt som tilltalar konsumenterna, men den ska också skydda innehållet. Färgen måste därför möta de ökande förväntningarna i fråga om användarvänlighet i tryckprocessen, de slutliga resultaten och säkerhet”, skriver företaget.

De visar också en produkt för tampongtryck, färgserien Tampa Tex TPX, med ett anmärkningsvärt användningsområde. Det har utvecklats speciellt för textilier, färgen är flexibel och erbjuder mycket hög vidhäftning och opacitet. Det har dock visat sig att färgen också uppfyller de krav som ställs för babyprodukter, leksaker och förpackningar.

Utöver detta kommer Marabu också att visa Cold Peel – digitalt transfertryck för textil, vattenbaserade färger för att dekorera leksaker med sprayfärg och borstar, och iögonfallande glasdekorationer för attraktiva inomhusmiljöer.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w