Skyltstället förenklar med eget affärssystem

PUBLICERAD: 29 mars 2017
UPPDATERAD: 29 mars

Skyltstället lägger ribban högt med sitt nya säljsystem som möjliggör ett smidigare sätt att arbeta och kommunicera digitalt med kunder. Företaget ser redan en fördubbling på offertavsluten med deras tidsbesparande system.

– Det stora är att det blir mer visuellt för kunden, säger vd Rickard Eriksson.

Från säljmöte och offert till order och faktura. Allt sker automatiskt på nolltid i Skyltställets egenutvecklade digitala affärssystem Skysales för skyltproduktion.

– All information finns direkt samlat i ett smidigt och snyggt format, säger Rickard Eriksson, vd och verksamhetschef på Skyltstället.

Fördelarna är många. Säljaren behöver inte ta med sig arbetet hem efter ett säljmöte. Då är offerten nämligen redan lämnad och såväl kund som säljare kan överskådligt ta del av allt som avhandlats under mötet – specificerat och mallat i systemet. Produkter, teknisk information, produktmått, mediafiler och prisuppgifter. All information räknas fram per automatik.

– Programmet tillåter även kunden att göra ett inlogg i systemet för att välja produkter, få fram pris och skapa egna offerter, säger Richard Eriksson och tillägger att det möjliggörs med ett inbyggt kalkylatorprogram. Därmed kan man även smidigt gå in och göra justeringar.

När offerten är godkänd och accepterad av såväl säljaren och kunden skapar systemet automatiskt en anpassad produktions- och arbetsorder som skickas direkt till fabriken för tillverkning.

Säljsystemet tog 1,5 år att utveckla och lanserades vid årsskiftet. Hela produktsortiment ryms. Från exempelvis dekaler och pennor till ljusskyltar och skyltpyloner. Företagets produktområden sträcker sig från ute- och innemiljöer till mässor och industrin.

– Responsen från kunderna har varit väldigt bra och våra säljare får en högre offertfrekvens eftersom vi visualiserar och underlättar allt för kunden.

Skysales utvecklades för att nya säljare och franchisetagare ska få en så snabb introduktion som möjligt i företagets produkter:

– Våra nya säljare går i dag från tre dagars utbildning direkt ut på marknaden med ett välfungerande  säljverktyg som de kan känna sig trygga med.

Förutom att systemet sparar in tid har det även lett till fler godkända offerter.

– Vi har nog dubblat antalet offertavslut, säger Rickard Eriksson med viss reservation och fortsätter:

– Och det ger större möjligheter för våra säljare att vara just säljare.

Affärssystemet har även nominerats i kategorin ”Årets nytänkare” på Svensk franchise-gala. Priset delas ut av PwC till den franchisekedja som utvecklat sin verksamhet digitalt med fokus på kundupplevelse och enkelhet. Galan avgjordes 25 mars och i skrivande stund är inte utgången klar:

– Att vi är nominerade tillsammans med så stora kedjor som Synsam och Flügger ser vi hedrande på, och det ska bli spännande att se utfallet. Jag tror vi ligger bra till.

Läs vidare

Tålig och vattenavvisande kartong för utomhusskyltning

Papyrus senaste nyhet i sortimentet är en displayboard för skyltning som alltid vinner över vädrets makter, enligt leverantören.
FotoJet (36)

Byter till nattskift efter skyhöga elpriser

De skenande elpriserna i södra Sverige är en tuff utmaning för många företag. När Scandexpo i Höör såg kostnaderna rusa ställde man snabbt om från dag- till nattskift.
Scandexpo

Profilföretag ger helhet med print och montage

När en enda storformatsskrivare står för allt skylt- och dekortryck krävs en slitvarg till maskin som går att lita på alla dagar i veckan. Stockholmsföretaget PSS har funnit sin och på köpet fick de mersmak att printa med vitt bläck.
PSS2

Först med planprinter: ”Tidsvinsten är enorm”

Level 10 i Västra Frölunda är först i Sverige med att installera en ny planprinter som ska få dem att växa på skyltsidan. Arbetstiden för de två skyltmakarna i huset kapas nu rejält.
Niclas

Senaste nytt

Standardiserade robotlösningar ska lyfta storformatsbranschen

Under de senaste åren har automatisering stått högt upp på önskelistan hos många skärbordskunder. Zünd Scandinavia har svarat genom att utveckla robotlösningar som kan uppfylla enskilda kunders specifika behov.
robot_zund_01a

Heidelberg Nordic: En kort svacka sen ljusnar det igen

Heidelberg Nordic rustar för en kort lågkonjunktur och förändringar på marknaden, men tror på en snabb vändning.
Heidelberg_01

Nize lägger många planer för 2023

Nize Equipment kom springande in i 2023 efter en hektisk avslutning på förra året. Det betyder att kursen ännu inte är satt för alla planer för det nya året, men en sak är säker, det blir fullt upp. 
nize_01

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg