Skyltstället förenklar med eget affärssystem

PUBLICERAD: 29 mars 2017
UPPDATERAD: 29 mars

Skyltstället lägger ribban högt med sitt nya säljsystem som möjliggör ett smidigare sätt att arbeta och kommunicera digitalt med kunder. Företaget ser redan en fördubbling på offertavsluten med deras tidsbesparande system.

– Det stora är att det blir mer visuellt för kunden, säger vd Rickard Eriksson.

Från säljmöte och offert till order och faktura. Allt sker automatiskt på nolltid i Skyltställets egenutvecklade digitala affärssystem Skysales för skyltproduktion.

– All information finns direkt samlat i ett smidigt och snyggt format, säger Rickard Eriksson, vd och verksamhetschef på Skyltstället.

Fördelarna är många. Säljaren behöver inte ta med sig arbetet hem efter ett säljmöte. Då är offerten nämligen redan lämnad och såväl kund som säljare kan överskådligt ta del av allt som avhandlats under mötet – specificerat och mallat i systemet. Produkter, teknisk information, produktmått, mediafiler och prisuppgifter. All information räknas fram per automatik.

– Programmet tillåter även kunden att göra ett inlogg i systemet för att välja produkter, få fram pris och skapa egna offerter, säger Richard Eriksson och tillägger att det möjliggörs med ett inbyggt kalkylatorprogram. Därmed kan man även smidigt gå in och göra justeringar.

När offerten är godkänd och accepterad av såväl säljaren och kunden skapar systemet automatiskt en anpassad produktions- och arbetsorder som skickas direkt till fabriken för tillverkning.

Säljsystemet tog 1,5 år att utveckla och lanserades vid årsskiftet. Hela produktsortiment ryms. Från exempelvis dekaler och pennor till ljusskyltar och skyltpyloner. Företagets produktområden sträcker sig från ute- och innemiljöer till mässor och industrin.

– Responsen från kunderna har varit väldigt bra och våra säljare får en högre offertfrekvens eftersom vi visualiserar och underlättar allt för kunden.

Skysales utvecklades för att nya säljare och franchisetagare ska få en så snabb introduktion som möjligt i företagets produkter:

– Våra nya säljare går i dag från tre dagars utbildning direkt ut på marknaden med ett välfungerande  säljverktyg som de kan känna sig trygga med.

Förutom att systemet sparar in tid har det även lett till fler godkända offerter.

– Vi har nog dubblat antalet offertavslut, säger Rickard Eriksson med viss reservation och fortsätter:

– Och det ger större möjligheter för våra säljare att vara just säljare.

Affärssystemet har även nominerats i kategorin ”Årets nytänkare” på Svensk franchise-gala. Priset delas ut av PwC till den franchisekedja som utvecklat sin verksamhet digitalt med fokus på kundupplevelse och enkelhet. Galan avgjordes 25 mars och i skrivande stund är inte utgången klar:

– Att vi är nominerade tillsammans med så stora kedjor som Synsam och Flügger ser vi hedrande på, och det ska bli spännande att se utfallet. Jag tror vi ligger bra till.

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Scandrafts dotterbolag satsar på aluminiumplåtar i valfri färg

Scandrafts dotterbolag Rangefabriken börjar erbjuda våtlack. Det betyder att kunderna kan beställa aluminiumplåtar i vilken färg som helst.
rangefabriken-rosa

Antalis lyfter den heta PVC-frågan

Antalis har tagit fram ett white paper om PVC-plastens vara eller inte vara. Syftet är att kunna hjälpa kunderna med den svåra frågan när det är lämpligt att använda PVC och när PVC-fria alternativ är bättre.
Antalis guide

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera