Xerox lanserar nya Versant-pressar

PUBLICERAD: 5 april 2017
UPPDATERAD: 5 april
Versant 3100.

De nya tryckpressarna Xerox Versant 180, Versant 180 Performance Package och Versant 3100 ska ge bättre bildkvalitet, större bildlatitud och avancerade efterbehandlingsfunktioner.

– Versant-seriens produktivitet, automatisering och efterbehandlingsfunktioner har redan etablerat dessa tryckpressar som riktiga arbetshästar hos tusentals tryckerier över hela världen. De nya Versant-tryckpressarna har utökade automatiseringsfunktioner som maximerar upptid, minskar avfall, ger snabbare leveranstid och utökade användningsområdena, säger Ragni Mehta, affärsområdesansvarig för arkmatat produktionstryck på Xerox.

Tryckpressarna har automatiseringsverktyg som spektrofotometer, broschyrhäft med fullt utfall, hålslag, fyrkantsrygg och andra avancerade efterbehandlingsalternativ, för i stort sett alla tänkbara tillämpningar, enligt Xerox. De ska kunna hantera allt från skuret och efterbehandlat marknadsföringsmaterial, direktreklam, skyltar, rapporter eller tidningar med fullt utfall på ett brett utbud av media och i storlekar från kuvert till 66 centimeter långa ark.

Versant 180.

Xerox skriver också att det är efterfrågan på minskade produktionskostnader och ökad effektivitet som ligger till grund för utökade trycktjänster och fokus på att skala upp befintliga erbjudanden.

– Interntryckerier behöver snabba pressar med robusta arbetscykler och teknik för att hantera passning och kalibrering. Xerox nya Versant-tryckpressar ger fördelarna med avancerad automatisering och produktivitet för att möta dessa behov, säger Pat McGrew, chef på Keypoint Intelligence och fortsätter:

– Tryckpressarnas funktion Simple Image Quality Adjustment kräver att ett internt jobb trycks ut och skannas tillbaka, vilket försäkrar att justeringar sker snabbt och enkelt, något är precis i linje med våra arbetsprocesser. Denna process ger en väldigt noggrann registrering, vilket användarna kommer att uppskatta.

Läs vidare

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper