Ny kunskapsportal om tryckfärger

Ink Safety Portal tar fasta på produktsäkerhet och ska ge kunskap åt Siegwerks kunder.

Siegwerk lanserar en digital kunskapsportal som ska hjälpa kunder med produktsäkerhet och föreskrifter kring tryckfärger.

Herbert Forker, vd på Siegwerk.

Siegwerks nya kunskapsportal Ink Safety Portal ska tackla de viktigaste frågeställningarna kring produktsäkerhet och föreskrifter gällande tryckfärger. Syftet är att demonstrera hur de arbetar samt att genom öppenhet visa att de lever upp till säkra tryckfärger och säkra livsmedelsförpackningar. En central del för Siegwerk är att med den nya sajten visa upp hur de utför säkerhetsutvärderingar av olika typer av ämnen och ingredienser i bläckfärger – ända ner till spårnivåer och olika förpackningstillämpningar. Olika parametrar måste tas i beaktande, däribland toxikologiska egenskaper i olika ämnen, förpackningssubstraten bläckfärgerna hamnar på, samt konsumtionsmönster.

I samband med att portalen sjösätts lanseras även etiketten Transparency Label, för att demonstrera sina säkra tryckfärger och noggrant utvärderade råmaterial.

Siegwerks etikett ska garantera säkra utvärderade tryckfärger och råmaterial.

– Med vår Transparency Label, visar vi vårt globala ansvar för produktsäkerhet samt reglerings- och varumärkesägares krav. Etiketten står för vårt engagemang för kompromisslös proaktiv insyn. Det delade ansvaret gör det möjligt för våra kunder att skriva ut en säker och kompatibel produkt och se till att vi håller vad vi lovar, säger Herbert Forker, vd på Siegwerk i ett pressmeddelande. Siegwerk är en internationell tillverkare av tryckfärger och individuella lösningar för förpackningar, etiketter och kataloger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafisk lärobok – nu med Clickable Paper

Introduction to Graphic Communication släpps i en ny uppdaterad utgåva – denna gång med Ricohs Clickable Paper.

– Boken täcker in de flesta ämnen inom grafisk kommunikation – från äldre tekniker med mycket spännande historia till färghantering och olika tryckprocesser, säger Erik Barö på Ricoh.

Publicerat av: 

”Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna”

PÅ Media installerar en sjufärgs digital offsetpress för att kunna göra effektfulla tryck på substrat ända upp till 600 mikron.
– Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna och att ge övriga kunder möjlighet att göra mer spännande trycksaker, säger Thomas Pall, vd för PÅ Media. 

Publicerat av: