Ricoh taggar upp kampen om bläckkunderna

PUBLICERAD: 27 april 2017
UPPDATERAD: 27 april

Ricoh har tagit fram två nya industriella bläckhuvuden, för låg eller medium viskositet. Huvudena sprutar kontinuerligt, men strålen bryts av när den inte ska printa och färgen cirkuleras. Fördelen med det systemet är att risken för igensatta huvuden blir närmast obefintlig. Det är dock också en dyr lösning.

De här fördelarna räknar Ricoh upp för huvudena, som fått namnen MH5421 MF och F.

  • Ökad stabilitet vid single pass printning, samtidigt som kvalitet och produktivitet förbättras
  • Ökad stabilitet för system med snabbhärdande bläck, till exempel pigmenterat, vitt eller metalliskt bläck
  • Luftbubblor i bläckbehållaren tas bort så ett självläkande system uppstår när en stråle inte fungerar

På industrisidan, där man trycker på textil, etiketter, förpackning och keramik finns det ett ständigt ökat behov av att hantera mindre serier och korta leveranstider. Det ställer press på industrin att digitalisera sig. Samtidigt måste då tillverkarna av printhuvuden göra utrustning som klarar allt högre tryck- och kvalitetskrav.

Ricohs fabrik för tillverkning av printhuvuden i Dayton, Ohio har en trettioårig historia. Förutom att sitta i Ricohs egna skrivare, så återfinns huvudena hos en lång rad konkurrenter.

 

 

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2

Framtiden för SPG: "Nu accelererar vi igen"

Det har varit lite tyst kring Scandinavian Print Group (SPG) på sistone. Det finns en förklaring till det – och det kommer att hända saker framöver.
Esben_Mols_Kabell

Senaste nytt

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Storformatstryckeri gör rekordresultat

Oron för minskande volymer visade sig var obefogad. Storformatsspecialisterna Ackert Reklam gör sin högsta vinst på tio år. 
DSC_6055-2