Tryckerikoncern stärker upp i Småland

PUBLICERAD: 6 maj 2017
UPPDATERAD: 14 november
Från vänster: Micke Lind (TMG), Mattias Bjursell (Ark-Tryckaren), Per Sivertson (Ark-Tryckaren) och Magnus Claesson TMG.

Taberg Media Group har en framtidstro på Småland och förvärvar Ark Tryckaren.

– Vi visar tydligt att vi utvecklar kärnverksamheten och att vi kommer fortsätta bygga för framtiden, säger koncernchef Magnus Claesson.

Taberg Media Group (TMG) bygger vidare med att förvärva samtliga aktier i ARK Tryckaren i Jönköping för att stärka sin position i regionen. Magnus Claesson, koncernchef på TMG säger att köpet av Ark Tryckaren görs där TMG har sina rötter, vilket visar att de tror starkt på regionen.

– Vi behåller också en plats som en betydande aktör nationellt samtidigt som vi blir ännu starkare i regionen runt Jönköping och Småland där vi har en lång historia.

Ark Tryckaren har funnits sedan 1979 och sysselsätter idag 12 personer. Mattias Bjursell som kommer fortsätta som vd för Ark Tryckaren säger att företaget utvecklats positivt under flera år:

– Att nu kunna göra det hand i hand med  TMG känns väldigt inspirerande, och skapar nya förutsättningar för oss. Beslutet att bli en del av småländska TMG har vuxit fram under lång tid, och det känns nu naturligt, självklart och väldigt inspirerande.

Taberg Media Group sysselsätter totalt cirka 150 anställda. Huvudkontoret ligger i småländska Taberg och de finns även representerade i Malmö, Halmstad, Växjö, Göteborg, Kumla och Stockholm.

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1