Kodak laddar för ny generation

PUBLICERAD: 14 juni 2017
UPPDATERAD: 14 november
Kodaksaffärsområde, Enterprise inkjet systems finanschef David Bullwinkle och operativa chefen Randy Vandagriff.

Kodak firar 50 år med vattenbaserade bläckstråleteknik. Efter viss tvekan känner de nu trygghet i att behålla sina snabba skrivhuvuden Prospor. De tar ett stort kliv in i förpackningsområdet som ska trygga framtiden, och samtidigt ligger Ultrastream på lut – fjärde generationens bläckstråleteknik.

Det spekulerades flitigt i fjol om Eastman Kodak Company och deras Prospor-skrivhuvuden skulle byta ägare. Kodak satte dock ned foten i april med beslutet att behålla skrivhuvudtekniken. Hur har det då gått inom detta område efter att det blev återkall på försäljningen? Affärsområdet Enterprise inkjet division (EISD) som innefattar Kodak Versamark och Kodak Prosper omsatte under första kvartalet i år 37 miljoner dollar. Det är en ökning med nio procent jämfört med i fjol.

– Under första kvartalet av 2017 så fortsatte Prospor att leverera förbättrad prestanda med en ökad omsättning på 26 procent jämfört med samma period i fjol.

Randy Vandagriff, operativ chef för Kodaks affärsområde, Enterprise inkjet systems, berättar hur de lägger upp strategin kommande år.

– Vår strategi förlitar sig på vår fortsatta närvaro och prestanda från vår Stream-portfölj som inkluderar d  64 Prosper-tryckpressar och 1 320 Prosperhuvuden som redan är installerade idag. Vi tar också vår erfarenhet och utnyttjar den till att gå ett steg längre med Ultrastream – Kodaks fjärde generations kontinuerliga vattenbaserade bläckstråleteknik, säger Randy Vandagriff och poängterar:

– Ultrastream höjer ribban inom inkjet, säger Randy Vandagriff,

Randy Vandagriff säger att utvecklingen av Ultrastream går enligt plan. Fokus ligger på att kunna producera inom magasin/kataloger, förpackningar, inredning och etiketter. Klivet in på förpackningsområdet är tydligt utan att för den delen lämna den grafiska industrin därhän.

– Tekniken utnyttjar många av Stream-innovationerna för att försäkra alla att vi upprätthåller värdet av vår unika kontinuerliga inkjet-teknik, säger han och tillägger att det blir svårt för tillverkare att vända bort blicken med tanke på den flexibilitet de kommer erbjuda. Vidare är tanken att Prosper-serien med tryckpressar ska fortsätta säljas samtidigt som det ska erbjudas uppgraderingar till Ultrastream i framtiden för kunder som berörs.

När förväntas då den första produkten med Ultrastream vara ute på marknaden?

– Vi förväntar oss att se den första produkten under 2019. När den exakta lanseringen blir drivs av våra tillverkningspartners, när de är redo att ta steget ut på marknaden, säger Randy Vandagriff.

 

 

 

 

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Han prisas för arbete med kompetensförsörjning

Grafiska företagen tilldelar läraren Roger Kristiansson 2023 års utbildningspris. Han får utmärkelsen för sitt engagemang för eleverna och branschens kompetensförsörjning.
Utbildning2

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R