Billes fick skjuts i produktionen

Billes tryckeri flyttar fler signage-jobb från offset till storformatsskrivaren Inca Digital Onset X2.

Billes Tryckeri i Göteborg förstärkte med den digitala storformatsskrivaren Inca digital Onset X2. Efter fem månaders drift ser de en markant produktionsökning och kör nu allt fler signage-jobb digitalt.

Göteborgstryckeriet Billes börjar se vinsten av investeringen i storformatsskrivaren Inca Digital Onset x2 från Fujifilm. Tryckeriet kör både offsettryck och digitaltryck, det senare uppgår idag till närmare 40 procent av den totala produktionen. Storformatsskrivaren levererades av Schneidler Grafiska och installationen gjordes i  januari i år. Nu fem månader senare ser företaget resultatet av maskininvesteringen. Produktionschef Anders Wackfelt på Billes tryckeri säger att Onset X2 givetvis trycker snabbare, bättre och med en annan kvalitetsgrad än föregångaren.

– Men vad vi inte förväntade oss var hur mycket signage-jobb i storformat vi skulle kunna flytta från våra offsetpressar, säger han och tillägger att deras kunder som representerar några av de största varumärkena i Sverige inte upplevt någon försämring vad gäller kvaliteten.

– Ingen har märkt någon skillnad, vilket i sig är ett väldigt gott betyg för att Onset levererar högkvalitativt och kostnadseffektivt.

Den ökade digitala produktionskapaciteten i samklang med att de kan lägga mer fokus på långsiktiga offset-projekt har medfört en ökad produktivitet inom Billes affärsområde med storformat, enligt Weckfeldt.

– Sedan installationen av Onset X2 I januari 2017 har vi kunnat lägga ner vårt nattskift och dra ner till två skift per dag, med en 30 procent ökning av produktiviteten, säger Wackfelt och påtalar att de ser en fortsatt kurva uppåt.

Billes Tryckeri har 125 anställda och en omsättning per år på cirka 250 miljoner kronor.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Riktigt lyxiga småserier

Ofta kombineras önskan om exklusiva förpackningar med att upplagan är låg. Kanske bara några tusen eller till och med bara några hundra exemplar. Det är en självklarhet att jobbet ska digitaltryckas. Men hur gör jag med efterbehandlingen, när jag gärna vill ha alla de speciella effekterna? Det där som gör förpackningen exklusiv.

Publicerat av: