Satsning på LED-huvuden ger bättre precision

Swissqprint har satsat på att ytterligare förbättra kvaliteten, och har lagt till en radda med mekaniska förbättringar på deras storformats flatbäddsskrivare Impala LED och Nyala LED.

Modellerna Impala LED och Nyala LED har fått förbättrad precision jämfört med föregångarna. Fördelen med att Swissqprint nu använder LED-huvuden vid torkning till sina senaste modeller är att de avger mindre värme jämfört med UV. Samtidigt har borden byggts om och skrivhuvudena rör sig över 3,2 meter. Sammantaget blir resultatet höjd kvalitet, snabbare drift och möjlighet att trycka på många fler material. Det kan exempelvis röra sig om tunna plaster, folier eller pappemballage.

– De nya maskinerna är ekonomiska, skriver ut mycket precist och är miljövänliga, konstaterar Swissqprints produktchef Maurus Zeller.

– Vi har också förbättrat rulle-till-rulle funktionen. En ny kontrollfunktion säkrar ett ännu bättre resultat och därmed oklanderlig utskrift.  Kombinerat med en svalare torkning med LED så blir det enklare att skriva ut rulle till rulle eftersom materialet påverkas mindre.

SwissQprint har sett till att LED-skrivarna innehar samma färg som de tidigare befintliga skrivarmodellerna på marknaden. I början av 2017 lanserade swissQprint en 4×4 version av deras befintliga Impala och Nyala. Även de nya LED-modellerna finns i denna 4×4-version, vilket innebär att de kan konfigureras med fyrdubbel CMYK för en mer imponerande prestanda vid höga utskriftshastigheter. Detta är passande för användare som behöver en hög effekt, intensiva färger och inte vill kompromissa med kvaliteten. Det kan till exempel gälla produktion av displayer, affischer, banderoller och flera andra applikationer.

Nize Equipment är Swissqprints distributör i Norden.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafisk lärobok – nu med Clickable Paper

Introduction to Graphic Communication släpps i en ny uppdaterad utgåva – denna gång med Ricohs Clickable Paper.

– Boken täcker in de flesta ämnen inom grafisk kommunikation – från äldre tekniker med mycket spännande historia till färghantering och olika tryckprocesser, säger Erik Barö på Ricoh.

Publicerat av: 

”Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna”

PÅ Media installerar en sjufärgs digital offsetpress för att kunna göra effektfulla tryck på substrat ända upp till 600 mikron.
– Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna och att ge övriga kunder möjlighet att göra mer spännande trycksaker, säger Thomas Pall, vd för PÅ Media. 

Publicerat av: