Turnex blir en del av Kuvertteamet

Kuvertteamet köper Turnex och breddar sitt erbjudande inom papper och kartong.

Kuvertteamet breddar sig nu och ska framöver erbjuda mycket mer inom papper och kartong. Detta görs genom ett förvärv av göteborgsföretaget Turnex.

Kuvertteamet är placerat i Bankeryd, utanför Jönköping, och har 105 anställda. Turnex har 10 medarbetare. Tillsammans får de båda företagen en omsättning på över 250 miljoner kronor.

– Kuvertteamet arbetar hela tiden på att bredda sitt utbud med visionen att bli ”Skandinaviens ledande grossist inom trycksaker”, berättar vd och delägare Patrik Sjölin.

Turnex affärsidé är att vara ett oberoende grossistföretag inom den grafiska branschen med egna agenturer och exklusiva försäljningsavtal.

– Detta känns som ett otroligt bra steg för oss på Kuvertteamet. Vi breddar vårt sortiment inom grafiskt material och får tillgång till ett gäng otroligt kunniga och engagerade medarbetare, fortsätter Patrik Sjölin. Vi fokuserar på enkelhet och jobbar enbart med återförsäljare vilket gör att detta förvärv känns helt perfekt för oss och våra kunder.

Turnex vd och tidigare ägare Stefan Jansson är också glad:

– Att bli en del av Kuvertteamet koncernen känns som helt rätt steg för Turnex. De synergier som vi genom detta kan ta ut är nödvändiga i en tuff marknad. Vi har även sett att Kuvertteamet är duktiga på webb-lösningar och sociala medier och detta kommer nu våra kunder tillgodo.

– Turnex kontor och lager kommer att vara kvar i Göteborg och vi hoppas att alla anställda vill hänga med på vår ”nya resa”, avslutar Patrik Sjölin.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafisk lärobok – nu med Clickable Paper

Introduction to Graphic Communication släpps i en ny uppdaterad utgåva – denna gång med Ricohs Clickable Paper.

– Boken täcker in de flesta ämnen inom grafisk kommunikation – från äldre tekniker med mycket spännande historia till färghantering och olika tryckprocesser, säger Erik Barö på Ricoh.

Publicerat av: 

”Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna”

PÅ Media installerar en sjufärgs digital offsetpress för att kunna göra effektfulla tryck på substrat ända upp till 600 mikron.
– Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna och att ge övriga kunder möjlighet att göra mer spännande trycksaker, säger Thomas Pall, vd för PÅ Media. 

Publicerat av: