Förnyar maskinparken

Big Image firar 30 år och har flera maskininvesteringar på gång. Redan har en bläckstråleskrivare i storformat installerats – en 12 pictoliter rulle-till-rulle uv-bläckstråleskrivare med Variodrop-teknik.

Big image Systems har uppdaterat maskinparken med storformatsskrivaren från Durst, RHO 512 PLUS. En 12 pictoliter rulle-till-rulle uv-bläckstråleskrivare med Variodrop-teknik. Den kan skriva ut med en hastighet upp till 350 kvadratmeter per timme, och en kvalité upp till 1200 dpi. Fler delar av företagets maskinpark kommer att förnyas under hösten, meddelar Big Image i ett pressmeddelande.

Företaget med säte i Täby startades för 30 år sedan under namnet Bildcentrum Scanaprint AB efter att en beställning gjordes till Sverige på en airbrush printer av Werner Schäfer. Big Image har gjort sig kända för flera uppseendeväckande projekt. Här nedan följer några.

Foto:Andrea Zucker Photography.

Big Image hjälpte till att göra kulissen till New Ballet Ensemble Season’s scenpremiär. Kulissen trycktes på Big Images Infinitus-printer i Berlin.

 

 

Tyska musikgruppen Santiago var först ut med att testa ett bomullstyg med en bildutskriften av en äldre stadsvy på framsidan och en måne på baksidan. När bilden belyses framifrån syns endast framsidan och när bilden belyses bakifrån träder bilden på baksidan fram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *