Förnyar maskinparken

Big Image firar 30 år och har flera maskininvesteringar på gång. Redan har en bläckstråleskrivare i storformat installerats – en 12 pictoliter rulle-till-rulle uv-bläckstråleskrivare med Variodrop-teknik.

Big image Systems har uppdaterat maskinparken med storformatsskrivaren från Durst, RHO 512 PLUS. En 12 pictoliter rulle-till-rulle uv-bläckstråleskrivare med Variodrop-teknik. Den kan skriva ut med en hastighet upp till 350 kvadratmeter per timme, och en kvalité upp till 1200 dpi. Fler delar av företagets maskinpark kommer att förnyas under hösten, meddelar Big Image i ett pressmeddelande.

Företaget med säte i Täby startades för 30 år sedan under namnet Bildcentrum Scanaprint AB efter att en beställning gjordes till Sverige på en airbrush printer av Werner Schäfer. Big Image har gjort sig kända för flera uppseendeväckande projekt. Här nedan följer några.

Foto:Andrea Zucker Photography.

Big Image hjälpte till att göra kulissen till New Ballet Ensemble Season’s scenpremiär. Kulissen trycktes på Big Images Infinitus-printer i Berlin.

 

 

Tyska musikgruppen Santiago var först ut med att testa ett bomullstyg med en bildutskriften av en äldre stadsvy på framsidan och en måne på baksidan. När bilden belyses framifrån syns endast framsidan och när bilden belyses bakifrån träder bilden på baksidan fram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Allvarlig olycka i Kina påverkar priset på tryckfärger globalt

I slutet av mars inträffade en allvarlig olycka vid kemikalieföretaget Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Förutom de många omkomna och skadade i olyckan har det också en allvarlig inverkan på den globala råvarukedjan, inklusive material som används i uv-tryckfärger, skriver Flint Group i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Umeåtryckeri ska modernisera

NRA Repro har mycket på sin att göra-lista. I det korta perspektivet ska de ställa om till mer rationella arbetsflöden för att möta efterfrågan på små serier och snabba leveranser. På några års sikt planeras flytt till nybyggda lokaler som ska öppna upp för ett mer lean-inspirerat produktionsflöde.

Publicerat av: 

Plockmatic släpper vattenbaserat lackverk

Plockmatic Industrial fortsätter utvecklingsresan med Argos Solutions och presenterar en vattenbaserad lösning speciellt utvecklad för lackning av digitaltryckta förpackningar.
– Jag vet att intresset kommer att vara stort även från andra områden, då vi här har en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning, säger Tommy Segelberg, ansvarig för Plockmatic Industrial.

Publicerat av: