Etikettfilmer för flera trycktyper

Taghleef Industries kommer med nyheter till sitt sortiment av etikettfilmer som kan användas till olika trycktekniker.

I Taghleef Industries sortiment kallat Speciality Label Films finns flera olika typer av etikettmaterial som lämpar sig för tryck som gravyr, flexo, offset och uv-härdning. Vissa fungerar även för digitaltryck. På Labelexpo-mässan i Bryssel presenteras en rad av dessa filmer. Tillverkaren nämner bland annat den extra matta ytan på filmen Soft touch som har taktila egenskaper, och ger betraktaren en lyxig känsla av lenhet och mjukhet. Olika typer av matta och glansiga filmer som motverkar repor finns också i montern samt etikettfilmer som är antibakteriella med ett extra skyddslager lämpade för exempelvis hygien- och egenvårdsprodukter. Dessa etikettfilmer sägs döda 99,9 procent av de bakterier som kommer i kontakt med ytan.

Enligt företaget är deras sortiment med självhäftande etiketter under ständig utveckling. Den senaste i raden är LSG – en film med skarp vithet och glansutseende. Taghleef Industries visar också etikettfilmer för formsprutade plastförpackningar (In-mould labelling). Företaget menar vidare att de kommer presentera nästa generations krympfilmer. Hållbara krympfilmer med en lättare vikt än föregångarna ska de underlätta PET-återvinningssystemet.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *