Släpper maskiner med fokus på sign och display

Mimakis UCJV-serier förväntas bli tillgängliga på marknaden under sista kvartalet i år.

Mimaki, tillverkare av bläckstråleskrivare i storformat och skärningssystem har utvecklat nya maskinmodeller med fyra lagers utskrift, integrerad skärning och uv-bläck som möjliggör omedelbar efterbehandling.

– UCJV-serierna består av två modeller: fyrfärgs UCJV150-160 och UCJV300-160 som rymmer upp till sju kulörer i kostnadseffektiva enlitersflaskor, säger Ronald Van den Broek, försäljningschef på Mimaki i Europa.

Modellerna är utrustade med rulle-till rulle-lösningar, led-uv-teknik, samt integrerade skärningssystem. Systemen kan producera en rad print- och cut-applikationer inom skylt-display-och förpackningsområdet. Tekniken med led-uv-härdning gör att det går att skriva ut trycksaker av varierande slag, inklusive obestruket papper. Även tunna värmekänsliga filmer som inte kan användas i vanliga solvent- eller latexskrivare, fungerar med UCJV-modellerna. Utskrifterna härdas direkt – även vid högsta utskriftshastigheten, utlovar Mimaki. I samband med lanseringen släpps även ett nytt miljövänligt bläck, LUS-170.

På UCJV300-160-modellen går det att skriva ut fyra lager, exempelvis kulör, svart, vitt och kulör igen. Enligt tillverkaren möjliggör det att skapa dynamisk grafik som omvandlar och förändrar bilder och färgscheman med bland annat bakgrundsbelysning. Att kunna kombinera vitt och kulört bläck ger ännu en dimension till applikationer med transparenta eller halvtransparenta media, enligt Mimaki.

Skärningsfunktionen som är integrerad i modellerna gör det möjligt att producera volymer av flertalet applikationer såsom etiketter, dekaler, fordonsdekor, skärmväggar, förpackningar och prototyper.

Skrivarna i UCJV-serierna levereras med den uppdaterade programvaran RasterLink6 plus. Den inkluderar en funktion som genom en streckkodsläsare på UCJV-skrivaren avläser nödvändig information för att helt automatisera skärprocessen, passande för bland annat kapslade utskriftsjobb.

Mimaki meddelar att UCJV-serierna förväntas vara redo tillgängliga på marknaden under sista kvartalet i år.

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Riktigt lyxiga småserier

Ofta kombineras önskan om exklusiva förpackningar med att upplagan är låg. Kanske bara några tusen eller till och med bara några hundra exemplar. Det är en självklarhet att jobbet ska digitaltryckas. Men hur gör jag med efterbehandlingen, när jag gärna vill ha alla de speciella effekterna? Det där som gör förpackningen exklusiv.

Publicerat av: