Rullbaserad digital flexolina med flera färgval

Bobst visar upp sin senaste rullbaserade digitala flexomaskin M8 på Labelexpo-mässan i Bryssel 25-28 september.

Bobst introducerar den flexibla rullbaserade maskinlinan M8.

Bobst tar med sig det senaste inom sin digitaliserade flexoproduktion till Labelexpo i Bryssel 25-28 september. Senast i raden av maskiner är den nya rullbaserade Bobst M8. Enligt tillverkaren kan maskinen ställas in till en banbredd upp till 1070 millimeter, och komma upp i hastigheter upp till 400 meter per minut. Maskinen har komplett digital styrning, kameraövervakning och färgverk som kontrollerar och justerar färgregister och tryck.

– Dessa funktioner kommer ha betydelsefull effekt på dagens marknadsdynamik med dess gyllene regel att vara mångfacetterad för att lyckas, säger Matteo Cardinotti på Bobst.

Den rullbaserade maskinen kan handskas med en stor variation av substrat och applikationer – filmer, aluminiumfolier, mjuka laminerade tuber och papper. I praktiken alla material som kan köras rulle till rulle, mycket till följd av att maskinen kan köras med uv- vattenbaserad- eller solventfärg.

Det finns även en kartongmodell av maskinen som är anpassad för substrat som sträcker sig upp till 600 gram per kvadratmeter.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafisk lärobok – nu med Clickable Paper

Introduction to Graphic Communication släpps i en ny uppdaterad utgåva – denna gång med Ricohs Clickable Paper.

– Boken täcker in de flesta ämnen inom grafisk kommunikation – från äldre tekniker med mycket spännande historia till färghantering och olika tryckprocesser, säger Erik Barö på Ricoh.

Publicerat av: 

”Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna”

PÅ Media installerar en sjufärgs digital offsetpress för att kunna göra effektfulla tryck på substrat ända upp till 600 mikron.
– Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna och att ge övriga kunder möjlighet att göra mer spännande trycksaker, säger Thomas Pall, vd för PÅ Media. 

Publicerat av: