Rullbaserad digital flexolina med flera färgval

PUBLICERAD: 25 september 2017
UPPDATERAD: 14 november
Bobst visar upp sin senaste rullbaserade digitala flexomaskin M8 på Labelexpo-mässan i Bryssel 25-28 september.

Bobst introducerar den flexibla rullbaserade maskinlinan M8.

Bobst tar med sig det senaste inom sin digitaliserade flexoproduktion till Labelexpo i Bryssel 25-28 september. Senast i raden av maskiner är den nya rullbaserade Bobst M8. Enligt tillverkaren kan maskinen ställas in till en banbredd upp till 1070 millimeter, och komma upp i hastigheter upp till 400 meter per minut. Maskinen har komplett digital styrning, kameraövervakning och färgverk som kontrollerar och justerar färgregister och tryck.

– Dessa funktioner kommer ha betydelsefull effekt på dagens marknadsdynamik med dess gyllene regel att vara mångfacetterad för att lyckas, säger Matteo Cardinotti på Bobst.

Den rullbaserade maskinen kan handskas med en stor variation av substrat och applikationer – filmer, aluminiumfolier, mjuka laminerade tuber och papper. I praktiken alla material som kan köras rulle till rulle, mycket till följd av att maskinen kan köras med uv- vattenbaserad- eller solventfärg.

Det finns även en kartongmodell av maskinen som är anpassad för substrat som sträcker sig upp till 600 gram per kvadratmeter.

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1