Bold satsar på inspektionssystem

Bold Printing investerar i ett inspektionssystem från DCOS.

Bold Printing är på gång att installera ett inspektionssystem från DCOS på en av sina presslinjer för tidningsproduktion.

Bold Printing som ägs av Bonnier Group har tre anläggningar i södra Sverige och trycker cirka 40 tidningar, cirka 700 miljoner exemplar per år. I Stockholm finns den största produktionsanläggningen med två Colorman S-tryckpressar från Manroland som ingår i samma presslinje. Totalt elva fyrfärgsbanor i vardera som installerades 1992. Produktionslinan rullar oftast dygnet runt, sju dagar i veckan. Här finns även en 96-sidig KBA Commander CT från Koenig-Bauer som kom i drift 2012.

Nu väljer Bold Printing att addera ett inspektionssystem från DCOS för att allt mer automatisera sin produktion på Colorman S-pressarna. Installationen kommer påbörjas i november och man räknar med att systemet ska vara i drift i början av december. och innebär installation av DCOS CRC4 och PTC4 kameror som automatiserar färgstyrningen och avskärningen i pressen.

Erik Wallhed, vd på Bold Printing.

Sedan några år tillbaka har Bold Printing ett inspektionssystem på en KBA Colora-maskin i Borås. Erik Wallhed, vd på Bold Printing i Stockholm säger att det har varit en fördel, i valet av inspektionssystem, då de i Borås sett att den visat på effektivitet, kvalitet och kostnadsbesparingar.
– Systemet installerades 2012 och det gav oss en chans att utvärdera både systemet och leverantören under en längre tid och till slut kände vi oss mycket bekväma när vi valde DCOS som vår partner i projektet, säger han
Mattias Andersson, VD på DCOS Sweden AB är nöjd med projektet och meddelar att Bolds tryckpress blir den nästa äldsta som de monterar sitt inspektionssystem på.
– Vi har upprepade gånger visat att vi kan nå fantastiska resultat med våra inspektionssystem på äldre pressar, säger han och tillägger:
– Vi gillar utmaningen och jag ser fram emot ännu en framgångssaga.

DCOS inspektionssystem innefattar tre typer av kamerabaserade produkter som läser olika parametrar på pappersbanorna online under själva tryckprocessen och utför justeringar såsom färgdensitet, färgregister, avskärningregister, fan-out och diverse tryckdefekter.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafisk lärobok – nu med Clickable Paper

Introduction to Graphic Communication släpps i en ny uppdaterad utgåva – denna gång med Ricohs Clickable Paper.

– Boken täcker in de flesta ämnen inom grafisk kommunikation – från äldre tekniker med mycket spännande historia till färghantering och olika tryckprocesser, säger Erik Barö på Ricoh.

Publicerat av: 

”Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna”

PÅ Media installerar en sjufärgs digital offsetpress för att kunna göra effektfulla tryck på substrat ända upp till 600 mikron.
– Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna och att ge övriga kunder möjlighet att göra mer spännande trycksaker, säger Thomas Pall, vd för PÅ Media. 

Publicerat av: