Norden möttes i Riga

  När Plockmatic Document Finishing för fjärde gången höll Plockmatic Days i Riga, hade arrangemanget vuxit till att börja likna en mässa. Den här gången anslöt kunder från hela Norden samt från Baltikum, Tjeckien, Vitryssland och Ryssland. Ansvarig var Mikael Bryske, som gladde sig över ännu ett besöksrekord.

– Det började med att vi skulle ha ett litet öppet hus. Nu verkar det ha formats till en mindre mässa och andra leverantörer frågar redan nu om nästa år. Dessutom har det blivit ett internationellt event och jag har redan fått signaler om att vi blir betydligt fler nästa år, säger en glad Mikael Bryske, när han sammanfattar dagarna i Riga.

Parallellt med det öppna huset lanserades Plockmatic Industrial, som är en egen enhet som återförsäljer en rad kompletterande produkter.

– I Plockmatic Industrial ska vi specialisera oss på produkter som printerbolagen kan sälja som komplement till sina skrivare. Det kan vara utrustning som stansar och präglar eller skapar kapslar av förpackningstryck. Det kan också vara kopplat till storformat och specialanpassade lösningar som ökar värdet på det som kommer ut ur skrivarna, förklarar Mikael Bryske, som driver det nya affärsområdet tillsammans med Tommy Segelberg, direkt under koncernchef Jan Marstorps ledning.

 

Peter Fröberg och Kent Mattsson från BF Grafiska Maskinservice blev rundvisade av Bo Larson från Plockmatic Document Finishing och Mavis Lai från tillverkaren av Die Cuttern Rotary Die Cutter RDC-3852.

Kurre Wahlstedt från finska Grafitrio tittade på laminering ihop med Urmas Rauam från Tallin och Petri Salovaara från skidstaden Lahti.

Bo Heiwe är nordisk representant för tjeckiska Komfi, som tillverkar lamineringsmaskiner.

 

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *