Promic gör jätteväggar

Holländska Promic, som vi känner från deras innovativa väggar på Sign&Print mässan i Stockholm i våras, visade jätteväggar på Viscom mässan. De sätter led-lampor en bit bakom det utsträckta tyget och skapar en yta som ser helt jämnt belyst ut. Givevis pratar vi led och de stora väggarna ser lika fina ut från båda hållen.

En supervägg, som den som visades på mässan, är tre meter hög och sex meter bred. Men Skandinavienansvarige Arjan Baten påpekar att det går att göra dem ännu större, om det krävs.

– Räkna med drygt 25 000 svenska kronor för en sådan här vägg, inklusive att vi trycker tyget i vår Durstmaskin och sedan sublimerar det, för att få fram en riktigt bra kvalitet.

Jag går nära väggen och fascineras över kvalitet och detaljrikedom i trycket. Det här känns som en vägg som kan bilda avgränsare mellan två avdelningar på ett företag eller som välkomnare i den stora receptionen.

Och när du är trött på trycket, så beställer du bara ett annat. På montern fanns en testruta uppställd, där var och en själv kunde testa hur det kändes att plocka bort ett tryckt tygstycke och spänna in ett nytt.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Riktigt lyxiga småserier

Ofta kombineras önskan om exklusiva förpackningar med att upplagan är låg. Kanske bara några tusen eller till och med bara några hundra exemplar. Det är en självklarhet att jobbet ska digitaltryckas. Men hur gör jag med efterbehandlingen, när jag gärna vill ha alla de speciella effekterna? Det där som gör förpackningen exklusiv.

Publicerat av: