Onlineprinters kliver in i Skandinavien

Lasertryks två grundare Esben Mols Kabell och Anders Grønborg ansluter sig till Onlineprinters.

Danska Lasertryk slår sig ihop med tyska Onlineprinters. Därmed tar den europeiska online-tryckjätten för första gången klivet in på den skandinaviska marknaden.

Danska Lasertryk med sina omkring 300 anställda ansluter sig till Onlineprinters-gruppen – ett av Europas största onlinetryckerier inom B2B. Lasertryks två grundare Esben Mols Kabell och Anders Grønborg kommer att fortsätta inneha ledarrodret på Lasertryk, men blir nu alltså även aktieägare i Onlineprinters som har mer än 800 000 kunder i 30 länder. Onlineprinters har drygt 1 300 anställda. Bara under fjolåret producerade de över 2,5 miljarder tryckta produkter.

– Med Onlineprinters har vi hittat en partner som är en av de främsta och största internationella spelarna inom europeiska marknaden för onlinetryck, säger LaserTryks Esben Mols Kabell och tillägger att Onlineprinters-gruppen ger rätt ramverktyg för en fortsatt framgångsrik utveckling av LaserTryk.

Kännetecknande för Onlineprinters är en strömlinjeformad och industriell produktion. De är den största offsetbutiken i Europa som arbetar med arkstorleken 70 x 100 centimeter (3b-format). Förra året blev Bregal Unternehmerkapital den nya majoritetsägaren. De samarbetar med riskkapitalbolaget Project A och Onlineprinters grundare Walter Meyer för att leda företaget in i nästa tillväxtfas. Redan i mars ingick Onlineprinters ett samarbete med brittiska Solopress. Och det nu nya partnerskapet med Lasertryk blir det andra stora klivet för att expandera ytterligare på de europeiska marknaderna. Genom sammanslutningen med Lasertryk, breddar sig den tyska tryckerikoncernen inom onlinetryck och väntas landa på cirka 200 miljoner euro i omsättning under innevarande år.

Onlineprinters vd Michael Fries.

Lasertryk erbjuder försäljningslösningar på nätet och har byggt sin framgång på snabba leveranser av olika typer av trycksaker till låga priser. De har även siktat in sig på att erbjuda ett white label-koncept som innebär att de ger sina partners fullständig tillgång till sitt storproduktionstryckeri online. Till det tillkommer en webbbutik som partners kan använda under sitt eget namn.

Onlineprinters vd Michael Fries:

– Lasertryk är den skandinaviska marknadsledaren med ett väletablerat varumärke, en bred kundbas, intelligenta IT-lösningar och stor kunskap om produktion. Erfarenheterna som grundarna Esben Mols Kabell och Anders Grønborg besitter kommer att bidra till att utveckla vår verksamhet i Skandinavien, och bidra till att ytterligare stärka den redan starka marknadspositionen för Onlineprinters och Lasertryk som Europas ledare inom onlinetryck.

 

 

 

En kommentar till “Onlineprinters kliver in i Skandinavien”
  1. Daniel skriver:

    Är inte Gelato ledande i Skandinavien?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vässar inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: