Heldag med Sweflex – tjäna mera med automation

PUBLICERAD: 9 november 2017
UPPDATERAD: 9 november
Stefan Fölster från Reforminstitutet tog lyssnarskaran in i en tid där robotar och maskiner tar allt större plats – både på arbetsplatsen och i vardagslivet. Foto: Leif Schöld

Automatisera och effektivisera. Det var den röda tråden på Sweflexs höstseminarie på Brobygrafiska i Sunne.

Helen Högberg, vd för Kostym designindustries AB. Foto: Leif Schöld

Åhörarna på plats under Sweflex höstseminarie fick lyssna till föreläsare som representerar olika delar i designkedjan. Först ut var Helen Högberg, vd för Kostym designindustries AB. Hon poängterade exempelvis hur viktigt det är för dem att under hela designprocessen ha ett tätt samarbete med reproföretag för att korta ner tiden mellan idé och lansering samt reducera antalet fel.

Från företaget Koenig & Bauer AG (KBA) ,som i år firar 200 år, var Håkan Rundén på plats. Han berättade om tryckpressar för digital- och offsettryck och radade upp fördelarna med dem såsom lägre personalkostnader, hög tillgänglighet, kontinuerligt uppföljning och utvärdering av pappersförbrukning med mera.

Menno Brakele, Madern, presenterade konverteringslösningar som deras roterande konverteringsprocess kan skapa för förpackningsindustrin. Under programpunkten fick åhörarna även ta del av Jari Mäkelä och Order Oys robotteknik inom förpackningsindustrin.

Prepress-läraren Tommy Bonté berättade om hur ett synkroniserat samhälle utvecklar individerna i takt med nya idéer och innovationer. I ett sådant samhälle är organisationer i behov av personalresurser som anammar nya tankesätt, förstår betydelsen av att mäta data, och som kan upprätthålla organisationens kärnvärde under de utvecklingsfaser som organisationer går igenom i sin strävan för att kunna konkurrera på marknaden.

Foto: Leif Schöld

Esko Graphics Ishu Khurana informerade om verktyget Device Manager. Ett verktyg som ger ett företag en tydlighet i arbetskedjan genom återkoppling i realtid och fullständig kontroll över klichétillverkningen.

Sweflex seminariedag hölls den 12 oktober.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w