Heldag med Sweflex – tjäna mera med automation

PUBLICERAD: 9 november 2017
UPPDATERAD: 9 november
Stefan Fölster från Reforminstitutet tog lyssnarskaran in i en tid där robotar och maskiner tar allt större plats – både på arbetsplatsen och i vardagslivet. Foto: Leif Schöld

Automatisera och effektivisera. Det var den röda tråden på Sweflexs höstseminarie på Brobygrafiska i Sunne.

Helen Högberg, vd för Kostym designindustries AB. Foto: Leif Schöld

Åhörarna på plats under Sweflex höstseminarie fick lyssna till föreläsare som representerar olika delar i designkedjan. Först ut var Helen Högberg, vd för Kostym designindustries AB. Hon poängterade exempelvis hur viktigt det är för dem att under hela designprocessen ha ett tätt samarbete med reproföretag för att korta ner tiden mellan idé och lansering samt reducera antalet fel.

Från företaget Koenig & Bauer AG (KBA) ,som i år firar 200 år, var Håkan Rundén på plats. Han berättade om tryckpressar för digital- och offsettryck och radade upp fördelarna med dem såsom lägre personalkostnader, hög tillgänglighet, kontinuerligt uppföljning och utvärdering av pappersförbrukning med mera.

Menno Brakele, Madern, presenterade konverteringslösningar som deras roterande konverteringsprocess kan skapa för förpackningsindustrin. Under programpunkten fick åhörarna även ta del av Jari Mäkelä och Order Oys robotteknik inom förpackningsindustrin.

Prepress-läraren Tommy Bonté berättade om hur ett synkroniserat samhälle utvecklar individerna i takt med nya idéer och innovationer. I ett sådant samhälle är organisationer i behov av personalresurser som anammar nya tankesätt, förstår betydelsen av att mäta data, och som kan upprätthålla organisationens kärnvärde under de utvecklingsfaser som organisationer går igenom i sin strävan för att kunna konkurrera på marknaden.

Foto: Leif Schöld

Esko Graphics Ishu Khurana informerade om verktyget Device Manager. Ett verktyg som ger ett företag en tydlighet i arbetskedjan genom återkoppling i realtid och fullständig kontroll över klichétillverkningen.

Sweflex seminariedag hölls den 12 oktober.

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)