Heldag med Sweflex – tjäna mera med automation

Stefan Fölster från Reforminstitutet tog lyssnarskaran in i en tid där robotar och maskiner tar allt större plats – både på arbetsplatsen och i vardagslivet. Foto: Leif Schöld

Automatisera och effektivisera. Det var den röda tråden på Sweflexs höstseminarie på Brobygrafiska i Sunne.

Helen Högberg, vd för Kostym designindustries AB. Foto: Leif Schöld

Åhörarna på plats under Sweflex höstseminarie fick lyssna till föreläsare som representerar olika delar i designkedjan. Först ut var Helen Högberg, vd för Kostym designindustries AB. Hon poängterade exempelvis hur viktigt det är för dem att under hela designprocessen ha ett tätt samarbete med reproföretag för att korta ner tiden mellan idé och lansering samt reducera antalet fel.

Från företaget Koenig & Bauer AG (KBA) ,som i år firar 200 år, var Håkan Rundén på plats. Han berättade om tryckpressar för digital- och offsettryck och radade upp fördelarna med dem såsom lägre personalkostnader, hög tillgänglighet, kontinuerligt uppföljning och utvärdering av pappersförbrukning med mera.

Menno Brakele, Madern, presenterade konverteringslösningar som deras roterande konverteringsprocess kan skapa för förpackningsindustrin. Under programpunkten fick åhörarna även ta del av Jari Mäkelä och Order Oys robotteknik inom förpackningsindustrin.

Prepress-läraren Tommy Bonté berättade om hur ett synkroniserat samhälle utvecklar individerna i takt med nya idéer och innovationer. I ett sådant samhälle är organisationer i behov av personalresurser som anammar nya tankesätt, förstår betydelsen av att mäta data, och som kan upprätthålla organisationens kärnvärde under de utvecklingsfaser som organisationer går igenom i sin strävan för att kunna konkurrera på marknaden.

Foto: Leif Schöld

Esko Graphics Ishu Khurana informerade om verktyget Device Manager. Ett verktyg som ger ett företag en tydlighet i arbetskedjan genom återkoppling i realtid och fullständig kontroll över klichétillverkningen.

Sweflex seminariedag hölls den 12 oktober.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Högtryck för värmemattor: Printar tusentals meter under iskalla vintrar

Elvärmeprodukter i Skellefteå är långt ifrån ett klassiskt printföretag. Ändå skriver de ut tusentals kvadratmeter tjältiningsmattor en kall vinter. En ny eko solvent-skrivare levererad av Marabu kom på plats i början av året för att göra jobbet.

Publicerat av: