Storyn i centrum när Canon gör om

PUBLICERAD: 16 november 2017
UPPDATERAD: 16 november
Foto: Annci Gustavsson

Nu körs saffransveckor på Bistro Casper på Dalagatan i Stockholm. I restaurangen, som drivs av Babak Kharazmi, möts du av starka färger i inredningen – men så såg det inte ut för en vecka sedan. Bistro Casper har klätts om á la Canon, med tryckta akryltavlor, tapetserad fondvägg, nyinklädd bar och grafik ända upp på dörrarna.

Babak Kharazmi driver restaurangen Bistro Casper i Stockholm. Foto: Annci Gustavsson

Projektet startades av projektledare Linda Rosén på Canon, för att lyfta vilka möjligheter som finns med företagets storformatsmaskiner, Arizona och nya Colorado 1640 på rulle som lanserades på Fespa i år.
– Det är viktigt att kunna visualisera vad det är vi faktiskt kan göra. Med ett koncept som detta kan våra kunder, och deras kunder, hitta inspiration till nya affärsmöjligheter, berättar hon.
Bistro Casper funkar som ett popup-showroom för Canon och producenterna Allduplo och Pod Sthlm, samtidigt som den nya inredningen ger mervärde till restaurangen.
– Jag tyckte det lät jättespännande när Linda kontaktade mig. Vi gjorde om restaurangen för två år sen, innan dess hade den haft samma koncept i 13 år. Vi hade redan gått i tankar om att införa nya koncept i popup-stil, så vi hade liknande tankar redan innan projektet började, berättar Babak.
I den nystylade restaurangen har Babaks egna fotografier från Saffransodlingar i Iran och Spanien blandats med färgstark grafik av Canons kreatör Åsa Törnquist. Saffranstemat går igenom hela restaurangen, med guldfolierad text på entrédörren och saffransfokuserade menyer tryckta på träskivor.
Konceptet, som lanserats under namnet Canon Digital Art, är i sitt första stadie, och tanken är att projektet ska kunna appliceras på flera restauranger, lobbys, receptioner och andra publika ytor.
– Den grafiska branschen är hårt konkurrensutsatt och tryckerierna har det tufft. Därför är det viktigt att titta utanför sin traditionella produktion, hur kan vi hitta nya affärsmöjligheter att presentera för våra egna kunder? Vi vill visa vad de skulle kunna göra, för att inspirera dem, och i sin tur deras kunder, berättar Ronny Sundquist, försäljningschef på Canon.
Under tiden jag sitter med Linda, Ronny och Babak på Bistro Casper, några timmar innan lanseringseventet, berättar Babak om saffransodlingen. Hans passion och engagemang syns tydligt när han pratar, och det är det Canon velat lyfta med konceptet.
– Det handlar om storytelling, det är så man står ut. Canon Digital Arts är Canons story, och saffransodlingen är en del av Bistro Caspers. Alla har olika förmåga att visualisera, tanken är att våra kunder ska kunna ta med deras kunder och samarbetspartners hit för att visa – så här kan ni också göra, säger Linda.
Sammanlagt tog det ungefär en dag att göra om restaurangen, med nya tavlor och grafik på väggar, bar, dörrar och golv. Goodiebags har dessutom tryckts i Canons Imagepress.
– Det är bara fantasin som stoppar vad du kan göra. I dag vill du, med ditt företag, kopplas till en positiv upplevelse. Det kan vi hjälpa till med, säger Linda.
Saffransfestivalen pågår på Bistro Casper mellan den 15 november och 20 december, och Canons projekt kan man följa via hashtaggen #canondigitalart.

Läs vidare

Storaffär: Åtta45 köper flera nya Canon-pressar

Åtta45 genomför stora investeringar i både nya digitala toner- och inkjet-pressar från Canon. Bolaget räknar med att satsningarna kommer ge betydande konkurrensfördelar.
åtta45-webb

Djupdyk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserade Mimaki två produktnyheter: UCJV330-160 och UJV100Plus. Under sina Global Innovation Days gick Mimaki in mer på djupet på de två nya maskinerna inom UV-print.
Mimaki innovation

Nya möjligheter när Fespa återvänder till Amsterdam

Fespa Global Print Expo hölls så sent som i oktober 2021 i Amsterdam. I vår gör mässan comeback i staden och på RAI Exhibition Centre. 
Fespa Amsterdam pressbild

Canon sätter ljuset på applikationerna

”Du löser inga problem genom att köpa en maskin”. Det säger Anton Strand på Canon. Det är istället hur maskinen används och hur den i sin tur kan generera pengar som är det viktiga. Det är i fokus på Canon Image Factory.
Canon Anton

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R