Storyn i centrum
när Canon gör om

Foto: Annci Gustavsson

Nu körs saffransveckor på Bistro Casper på Dalagatan i Stockholm. I restaurangen, som drivs av Babak Kharazmi, möts du av starka färger i inredningen – men så såg det inte ut för en vecka sedan. Bistro Casper har klätts om á la Canon, med tryckta akryltavlor, tapetserad fondvägg, nyinklädd bar och grafik ända upp på dörrarna.

Babak Kharazmi driver restaurangen Bistro Casper i Stockholm. Foto: Annci Gustavsson

Projektet startades av projektledare Linda Rosén på Canon, för att lyfta vilka möjligheter som finns med företagets storformatsmaskiner, Arizona och nya Colorado 1640 på rulle som lanserades på Fespa i år.
– Det är viktigt att kunna visualisera vad det är vi faktiskt kan göra. Med ett koncept som detta kan våra kunder, och deras kunder, hitta inspiration till nya affärsmöjligheter, berättar hon.
Bistro Casper funkar som ett popup-showroom för Canon och producenterna Allduplo och Pod Sthlm, samtidigt som den nya inredningen ger mervärde till restaurangen.
– Jag tyckte det lät jättespännande när Linda kontaktade mig. Vi gjorde om restaurangen för två år sen, innan dess hade den haft samma koncept i 13 år. Vi hade redan gått i tankar om att införa nya koncept i popup-stil, så vi hade liknande tankar redan innan projektet började, berättar Babak.
I den nystylade restaurangen har Babaks egna fotografier från Saffransodlingar i Iran och Spanien blandats med färgstark grafik av Canons kreatör Åsa Törnquist. Saffranstemat går igenom hela restaurangen, med guldfolierad text på entrédörren och saffransfokuserade menyer tryckta på träskivor.
Konceptet, som lanserats under namnet Canon Digital Art, är i sitt första stadie, och tanken är att projektet ska kunna appliceras på flera restauranger, lobbys, receptioner och andra publika ytor.
– Den grafiska branschen är hårt konkurrensutsatt och tryckerierna har det tufft. Därför är det viktigt att titta utanför sin traditionella produktion, hur kan vi hitta nya affärsmöjligheter att presentera för våra egna kunder? Vi vill visa vad de skulle kunna göra, för att inspirera dem, och i sin tur deras kunder, berättar Ronny Sundquist, försäljningschef på Canon.
Under tiden jag sitter med Linda, Ronny och Babak på Bistro Casper, några timmar innan lanseringseventet, berättar Babak om saffransodlingen. Hans passion och engagemang syns tydligt när han pratar, och det är det Canon velat lyfta med konceptet.
– Det handlar om storytelling, det är så man står ut. Canon Digital Arts är Canons story, och saffransodlingen är en del av Bistro Caspers. Alla har olika förmåga att visualisera, tanken är att våra kunder ska kunna ta med deras kunder och samarbetspartners hit för att visa – så här kan ni också göra, säger Linda.
Sammanlagt tog det ungefär en dag att göra om restaurangen, med nya tavlor och grafik på väggar, bar, dörrar och golv. Goodiebags har dessutom tryckts i Canons Imagepress.
– Det är bara fantasin som stoppar vad du kan göra. I dag vill du, med ditt företag, kopplas till en positiv upplevelse. Det kan vi hjälpa till med, säger Linda.
Saffransfestivalen pågår på Bistro Casper mellan den 15 november och 20 december, och Canons projekt kan man följa via hashtaggen #canondigitalart.

2 kommentarer till “Storyn i centrum
när Canon gör om”
  1. Daniel Eriksson skriver:

    Förstår jag artikeln rätt att Canon nu går på slutkunder för att leverera print och börjar konkurrera med tryckerierna? Jag kanske inte hängt med …

  2. Hej Daniel. Vi har absolut inte för avsikt att konkurrera med tryckerierna. Canon har gjort detta projekt i samarbete med två tryckerier, Pod Sthlm och Allduplo, ett samarbete vi är väldigt glada för. Med detta koncept vill vi visa på nya affärsmöjligheter för den grafiska branschen och snarare hjälpa dem att hitta nya intäkter. Bistro Casper är i sig ett slags “show room” på stan, som tryckerier kan ta med sina kunder till för att få inspiration och nya affärsideér. Vi välkomnar en dialog med våra kunder om de har kreativa ideér och behöver support framåt. Hoppas detta besvarar din fråga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Slut med oadresserad reklam i brevlådan

Postnord avvecklar sin verksamhet för oadresserad direktreklam (ODR) som riktar sig till hushåll. Det är inte längre en lönsam affär för företaget, som pekar på en prispressad marknad och stigande papperspriser som bakgrund till beslutet. Istället ska fokus ligga på mer målgruppsanpassad adresserad reklam.

Publicerat av: 

Planprint: ”En plattform med stora möjligheter för användaren”

Fujifilm har kraftsamlat för att ta fram en helt egenutvecklad storformatsportfölj till marknaden globalt. Spandex är ensam återförsäljare av Fujifilms storformatsskrivare i Sverige och produktansvarige Tomas Källroos ser stor potential för flatbädden Acuity Prime.

Publicerat av: 

Fansen lyfter företaget till framgång

Många företag vill synas på sociala medier, men för att lyckas gäller det att ha följare som snarare är fans än bara köpare. Det säger Niklas Kjärhus som hittat en särskild nisch genom att sälja dekaler till crosscyklar, och marknadsför sig till sina drygt 100 000 följare på Instagram.

Publicerat av: