Snabbare Pagewide XL-serie lanseras

HP uppdaterar med en ny serie Pagewide XL-skrivare som producerar upp till 50 procent mer än föregångaren.

HP släppte den första Pagewide XL under 2015. Storformatskrivaren som hanterar två utskrifter i ett, både monokromt och färg, och skriver ut i hastigheter upp till 20 A1-ark per minut. De nya skrivarna heter Pagewide XL 5100 och är anpassade för produktion i mellanklassen, exempelvis för grafiska hus, ingenjörer och arkitekter som behöver skriva ut ritningar, kartor och tekniska dokument. Skrivarna i serien använder pigmenterat bläck och är enligt HP kostnadseffektivt. Fördelar som låga driftskostnader, att produktionskostnaden är lätt att beräkna, och att maskinen är mångsidig, pekas ut i och med de uppdaterade skrivarna.

Värstingen i skrivarserien är 8 000-modellen som skriver ut 30 stycken A1-ark per minut. Den innehar sex rullar samt två 775 milliliters bläckpatroner som byter av varandra automatiskt.

Till serien kommer även en rad uppdaterade programvarulösningar. HP Smartstream innehåller två nya moduler; Document organizer, maskinläsning med OCR-teknik, vilket enligt tillverkaren sparar in tid när man ska organisera jobben. Pixel analysis är ett annat verktyg som  ger en prisuppgift utifrån täckning av antalet pixlar. Ett annat verktyg är HP Smart tracker som används för att ta kontroll över sina utskriftskostnader.

Pagewide XL 5100-serien beräknas komma ut på den europeiska marknaden i början av nästa år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafisk lärobok – nu med Clickable Paper

Introduction to Graphic Communication släpps i en ny uppdaterad utgåva – denna gång med Ricohs Clickable Paper.

– Boken täcker in de flesta ämnen inom grafisk kommunikation – från äldre tekniker med mycket spännande historia till färghantering och olika tryckprocesser, säger Erik Barö på Ricoh.

Publicerat av: 

”Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna”

PÅ Media installerar en sjufärgs digital offsetpress för att kunna göra effektfulla tryck på substrat ända upp till 600 mikron.
– Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna och att ge övriga kunder möjlighet att göra mer spännande trycksaker, säger Thomas Pall, vd för PÅ Media. 

Publicerat av: