H-tryck slår till på inkjet

Bröderna Per och Sam Hansson på H-tryck satsar på att korta ledtiderna med Canons Océ Varioprint i300.

H-tryck investerar i den arkmatade bläckstråleskrivaren Océ Varioprint i300 med tillhörande efterbearbetning.

Sam och Per Hansson på H-tryck spanade in Océ Varioprint i300 i drift i tillverkaren Canons showroom i Poing utanför München. Nu har Markarydstryckeriet tagit beslutet att investera.

– Vi funderade mellan ark och rulle men kom fram till att den här passar våra produkter, säger Sam Hansson.

H-tryck köper Océ Varioprint i300.

i300 med sin bläckstråleteknik Océ skriver ut upp till 300 A4-sidor per minut. Formaten sträcker sig upp till B3. Till färgbläckstrålelösningen väljer de att koppla på en perforeringsenhet med stansning och häftning.

– Det är spännande. Det är ingen annan som har det idag.

Sam Hansson säger att de kommer köra en blandad produktion, allt från manualer till olika trycksaker i fyrfärgstryck. Han ser flera möjligheter med installationen som kommer vara i drift i januari.

– Vi kommer korta ledtiderna och kommer att kunna producera mer och erbjuda produkter till ett billigare pris.

Maskinerna leasas över fem år och investeringen uppgår till runt 10 miljoner kronor.

Ett längre reportage om H-tryck kan läsas i senaste numret av Sign&Print.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Allvarlig olycka i Kina påverkar priset på tryckfärger globalt

I slutet av mars inträffade en allvarlig olycka vid kemikalieföretaget Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Förutom de många omkomna och skadade i olyckan har det också en allvarlig inverkan på den globala råvarukedjan, inklusive material som används i uv-tryckfärger, skriver Flint Group i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Umeåtryckeri ska modernisera

NRA Repro har mycket på sin att göra-lista. I det korta perspektivet ska de ställa om till mer rationella arbetsflöden för att möta efterfrågan på små serier och snabba leveranser. På några års sikt planeras flytt till nybyggda lokaler som ska öppna upp för ett mer lean-inspirerat produktionsflöde.

Publicerat av: 

Plockmatic släpper vattenbaserat lackverk

Plockmatic Industrial fortsätter utvecklingsresan med Argos Solutions och presenterar en vattenbaserad lösning speciellt utvecklad för lackning av digitaltryckta förpackningar.
– Jag vet att intresset kommer att vara stort även från andra områden, då vi här har en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning, säger Tommy Segelberg, ansvarig för Plockmatic Industrial.

Publicerat av: