H-tryck slår till på inkjet

Bröderna Per och Sam Hansson på H-tryck satsar på att korta ledtiderna med Canons Océ Varioprint i300.

H-tryck investerar i den arkmatade bläckstråleskrivaren Océ Varioprint i300 med tillhörande efterbearbetning.

Sam och Per Hansson på H-tryck spanade in Océ Varioprint i300 i drift i tillverkaren Canons showroom i Poing utanför München. Nu har Markarydstryckeriet tagit beslutet att investera.

– Vi funderade mellan ark och rulle men kom fram till att den här passar våra produkter, säger Sam Hansson.

H-tryck köper Océ Varioprint i300.

i300 med sin bläckstråleteknik Océ skriver ut upp till 300 A4-sidor per minut. Formaten sträcker sig upp till B3. Till färgbläckstrålelösningen väljer de att koppla på en perforeringsenhet med stansning och häftning.

– Det är spännande. Det är ingen annan som har det idag.

Sam Hansson säger att de kommer köra en blandad produktion, allt från manualer till olika trycksaker i fyrfärgstryck. Han ser flera möjligheter med installationen som kommer vara i drift i januari.

– Vi kommer korta ledtiderna och kommer att kunna producera mer och erbjuda produkter till ett billigare pris.

Maskinerna leasas över fem år och investeringen uppgår till runt 10 miljoner kronor.

Ett längre reportage om H-tryck kan läsas i senaste numret av Sign&Print.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: 

Återförsäljarna: ”Något slutkunderna vill ha”

Pvc är sedan länge ett populärt material för olika typer av vinyler, bland annat på grund av sin långa hållbarhet och sitt pris. På senare år har det kommit fler och fler produkter utan pvc, med varierande kvalitet och hållbarhet. Hos återförsäljarna märks efterfrågan på pvc-fritt tydligt.

Publicerat av: 

Kalmar Kuvert satsar på bredd i produktfloran

Ryggraden för mellanledsleverantören Kalmar Kuvert är som namnet lyder – tillverkning av specialkuvert från ark. Men annat i tryckväg ska också hållas ajour. Ett nytt Duplo-system för att klamra och plocka både offset- och digitaltryckta ark går nu med hög beläggning. Det gör också en maskin för att skära, biga och perforera visitkort och förpackningar.

Publicerat av: 

Digitala volymer växer som aldrig förr hos Billes

Tryckvolymerna har under flera månader sista året nått nya rekordhöjder hos Billes tryckeri i Mölndal trots pandemin. Nu byter de ut två av sina tre HP Indigo-maskiner för att få ännu mer tryckkapacitet. Vd:n Niklas Bille förklarar kalkylen bakom investeringen och varför de valt att fortsätta med HP Indigo istället för inkjet-tekniken.

Publicerat av: