H-tryck slår till på inkjet

PUBLICERAD: 27 november 2017
UPPDATERAD: 14 november
Bröderna Per och Sam Hansson på H-tryck satsar på att korta ledtiderna med Canons Océ Varioprint i300.

H-tryck investerar i den arkmatade bläckstråleskrivaren Océ Varioprint i300 med tillhörande efterbearbetning.

Sam och Per Hansson på H-tryck spanade in Océ Varioprint i300 i drift i tillverkaren Canons showroom i Poing utanför München. Nu har Markarydstryckeriet tagit beslutet att investera.

– Vi funderade mellan ark och rulle men kom fram till att den här passar våra produkter, säger Sam Hansson.

H-tryck köper Océ Varioprint i300.

i300 med sin bläckstråleteknik Océ skriver ut upp till 300 A4-sidor per minut. Formaten sträcker sig upp till B3. Till färgbläckstrålelösningen väljer de att koppla på en perforeringsenhet med stansning och häftning.

– Det är spännande. Det är ingen annan som har det idag.

Sam Hansson säger att de kommer köra en blandad produktion, allt från manualer till olika trycksaker i fyrfärgstryck. Han ser flera möjligheter med installationen som kommer vara i drift i januari.

– Vi kommer korta ledtiderna och kommer att kunna producera mer och erbjuda produkter till ett billigare pris.

Maskinerna leasas över fem år och investeringen uppgår till runt 10 miljoner kronor.

Ett längre reportage om H-tryck kan läsas i senaste numret av Sign&Print.

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Storaffär: Åtta45 köper flera nya Canon-pressar

Åtta45 genomför stora investeringar i både nya digitala toner- och inkjet-pressar från Canon. Bolaget räknar med att satsningarna kommer ge betydande konkurrensfördelar.
åtta45-webb

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R