CA Andersson växer med Printfabriken

PUBLICERAD: 11 december 2017
UPPDATERAD: 14 november
Printfabrikens vd och ägare Stefan Åkesson och Olle Sterner, vd och ägare på CA Andersson & Co gläds åt det nya samarbetet.

CA Andersson & Co växer genom att förvärva Printfabriken i Karlskrona.

– Ett värdefullt och välkommet tillskott till vår verksamhet, säger CA Anderssons vd och ägare Olle Sterner om Karlskronatryckeriet.

Printfabriken startade 1999 och är ett tryckeri med ett tjugotal anställda och en årlig omsättning på runt 40 miljoner kronor. Tryckeriet, som nu förvärvas av CA Andersson & Co, har en stor erfarenhet och intressanta relationer, enligt CA Anderssons vd och ägare Olle Sterner.

– Det här är ett sätt att förädla sin verksamhet. Det följer vår plan att bli bredare och nå nya marknader som leder till nya synergier. Det är något vi gjort under tio år, säger Olle Sterner.

För CA Andersson innebär förvärvet såväl ökad kapacitet som utökad geografisk närvaro. Sedan tidigare finns CA Andersson i Malmö, Göteborg, Simrishamn, Ystad och Örebro – och i samband med förvärvet etableras företagets One Stop Shop-modell även i Karlskrona. En modell som innebär att tillhandahålla kompetens och resurser för att hjälpa kunder med olika kommunikationslösningar. Från idé och strategi till produktion, såväl digitalt som analogt. Från tryck, webb, displaymaterial, design, crossmedia och direktmarknadsföring, till lager, e-handelslösningar, distribution och logistik.

– Vår arbetsmodell är ju smått unik i branschen idag. Många tryckerier har försökt att integrera grafisk produktion och kreativa tjänster i sitt erbjudande, men få har lyckats. Med tanke på vår tillväxt vågar vi påstå att vi är på rätt väg, berättar Olle Sterner.

Verksamheterna kommer framöver behålla både namn och inriktning likt tidigare. Skillnaden blir att övertagandet av Printfabriken blir ytterligare ett steg i att vässa CA Anderssons erbjudande. Samtidigt får Printfabrikens befintliga kunder tillgång till alla CA Anderssons tjänster. Positivt för båda parter, enligt Sterner:

– Absolut, det här gör oss till en kraft att räkna med, en ännu starkare och mer komplett samarbetspartner.

Stefan Åkesson, vd och ägare på Printfabriken, instämmer:

– Förr eller senare kommer varje verksamhet till en punkt där man behöver växa för att komma vidare. Nu får vi möjlighet att göra det under CA Anderssons paraply – och det känns kanonbra.

I samband med förvärvet väljer man att installera en åttafärgs Komori-tryckpress i Karlskrona som förväntas vara på plats vid årsskiftet.

 

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1