Exklusiv upplaga – ända in i kaklet

PUBLICERAD: 20 december 2017
UPPDATERAD: 20 december
Hylte-Tryck tryckte en exklusiv upplaga, 1000 exemplar, till årets produktkatalog från Dekora.

I Hyltebruk trycks varje år Dekoras produktkatalog innehållande inspiration om kakel, klinker och mosaik. Denna gång togs den även fram i en exklusivare version.

Dekoras nya produktkatalog trycktes i offset och kommer i 30 000 exemplar. Den består av 300 sidor plus omslag, fylld med inspiration kring kakel, klinker och mosaik samt produktnyheter. De första 64 sidorna innehåller redaktionellt material som tryckts på obestruket papper. Resterande sidor med produktinformation trycktes på Silk-papper. Till årets katalog valde man att 1 000 av dessa exemplar skulle tas fram i en exklusivare variant, bunden med hårdband.

Dekorakatalogen är på 300 sidor plus omslag.

Katalogerna levereras till Dekora i speciellt framtagna lådor med tryckta etiketter som sedan levereras ut till återförsäljarna. Hylte-Tryck har haft förtroendet att trycka katalogen i flera år. Produktionen blir större i omfång och storlek för varje gång, säger platschefen  Lars Svensson på Hylte tryck

– Katalogen innebär runt 100 timmar i ren tryckningstid, vilket är en stor produktion med svenska mått. Men för oss med hög kapacitet, som hanterar både små och stora uppdrag, passar det perfekt, säger Lars Svensson, platschef på Hylte Tryck.

Omslaget gjordes i textil med svart foliering och mattlaminering. Den ordinarie katalogen är bunden med Fadenziegel-bindning och den limiterade upplagan är linnetrådshäftad med hårdband.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449