Investeringspaket för finpapper

PUBLICERAD: 20 december 2017
UPPDATERAD: 20 december

Arctic Paper pumpar in 10 miljoner euro för att öka kapaciteten på sitt största pappersbruk.

– Vi har en stark tro på framtiden och ser affärsmöjligheter i lönsamma segment på finpappersmarknaden, säger vd:n Per Skoglund. 

Papperstillverkaren Arctic Paper siktar på att öka kapaciteten på finpapper på sitt största pappersbruk, beläget i polska Kostrzyn. Omkring 10 miljoner euro investeras vilket förväntas öka produktionen från dagens 285 000 ton finpapper till omkring 315 000 ton. En ökning med cirka 10 procent. Arctic Paper Kostrzyn tillverkar obestruket, träfritt papper under märket Amber.

Målet är att alla bitar i investeringsprojektet ska vara på plats under mitten av 2019. Förutom att öka resurs- och driftseffektiviten på det polska bruket ser Arctic Paper även att satsningen kommer stärka koncernens produkter och ekonomiska resultat i framtiden. Per Skoglund, vd på Arctic paper säger i ett pressmeddelande:

– Vi har en stark tro på framtiden och ser affärsmöjligheter i lönsamma segment på finpappersmarknaden. Med investeringen i Arctic Paper Kostrzyn stärker vi kapaciteten och effektiviteten ytterligare på vårt största pappersbruk för att ännu bättre kunna betjäna våra kunder.

Investeringen på runt 10 miljoner euro är tänkt att finansieras med medel från investeringslån från European Bank for Reconstruction and Development (EBRD).

Läs vidare

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storaffär: Åtta45 köper flera nya Canon-pressar

Åtta45 genomför stora investeringar i både nya digitala toner- och inkjet-pressar från Canon. Bolaget räknar med att satsningarna kommer ge betydande konkurrensfördelar.
åtta45-webb

"Oväntat kraftig" marknadsnedgång på pappersprodukter

Exportnedgången på massa- och pappersmarknaden är nu ett faktum, skriver Skogsindustrierna i sin senaste kvartalsrapport. Det ekonomiska läget har påverkat efterfrågan på grafiskt papper när annonsmarknaden viker. Men det finns tecken på återhämtning.
pappersindustrierna

Grafiska företagen prisar Berättarministeriet

Grafiska företagen prisar lässatsningen Berättarministeriet. De får branschpriset bland annat för att de lyfter de tryckta böckernas betydelse som läromedel.
berättarministeriet

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R