Investeringspaket för finpapper

Arctic Paper pumpar in 10 miljoner euro för att öka kapaciteten på sitt största pappersbruk.

– Vi har en stark tro på framtiden och ser affärsmöjligheter i lönsamma segment på finpappersmarknaden, säger vd:n Per Skoglund. 

Papperstillverkaren Arctic Paper siktar på att öka kapaciteten på finpapper på sitt största pappersbruk, beläget i polska Kostrzyn. Omkring 10 miljoner euro investeras vilket förväntas öka produktionen från dagens 285 000 ton finpapper till omkring 315 000 ton. En ökning med cirka 10 procent. Arctic Paper Kostrzyn tillverkar obestruket, träfritt papper under märket Amber.

Målet är att alla bitar i investeringsprojektet ska vara på plats under mitten av 2019. Förutom att öka resurs- och driftseffektiviten på det polska bruket ser Arctic Paper även att satsningen kommer stärka koncernens produkter och ekonomiska resultat i framtiden. Per Skoglund, vd på Arctic paper säger i ett pressmeddelande:

– Vi har en stark tro på framtiden och ser affärsmöjligheter i lönsamma segment på finpappersmarknaden. Med investeringen i Arctic Paper Kostrzyn stärker vi kapaciteten och effektiviteten ytterligare på vårt största pappersbruk för att ännu bättre kunna betjäna våra kunder.

Investeringen på runt 10 miljoner euro är tänkt att finansieras med medel från investeringslån från European Bank for Reconstruction and Development (EBRD).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


De går grönt med polyestermaterial för digitaltryck

A.Berger Textiles har en lång historia, men från 1980-talet har företaget lagt fokus på polyestertextilier och en egen teknik att bestryka dem för digitaltryck. På Fespa la de ett extra fokus på polyestermaterial av återvunnen pet och sitt periodiska system som ska förenkla för kunder att beställa produkter i sortimentet.

Publicerat av: 

Bildspel: Andra dagen på Fespa

Efter en relativt lugn start på Fespa Global Print Expo så blev den andra dagen betydligt mer fartfylld med fler besökare i gångarna och montrarna. Såväl utställare som besökare vittnade om positiva tongångar och framtidstro efter en tuff tid under pandemin. Fespa-mässan pågår till fredag den 15 oktober.

Publicerat av: