Sharp visade prov på digitala kontorslösningar

Sharps Nordenchef Henrik Flink och nordiska marknadsansvarige Herman Lundquist visade runt i Sharps showroom under Inspire Expo i Edinburgh.

Sharp bjöd in till Inspire Expo i Edinburgh och visade flera lösningar på hur företag kan utvecklas och bli smartare med kontorsteknik. Här fick återförsäljare och pressfolk se 15 nya skrivar- och bildskärmsenheter. Sharp tog även med besökarna på en resa in i framtiden med digitala möteslösningar och en demonstration av sändningstekniken 8K.

Inspire Expo 2018 ägde rum 15-18 januari på Edinburgh International conference centre. Här berättade bland annat Sharp Europes president Jeff Ashida, hur företaget efter att de förvärvades av Foxconn, tagit kliv för att hjälpa företag att få affärerna att växa.

– Sedan vårt senaste stora partnerevenemang har vi haft två mycket betydelsefulla år, då vi tack vare vår allians med Foxconn har kunnat genomföra en genomgripande förändring av vår verksamhet. Detta märks redan av antalet nya produkter som vi har lanserat i dag. Men Inspire Expo handlar inte bara om detta utan även om hur vi kan stötta våra partner på samma resa, säger Jeff Ashida.

På plats i konferenscentret hade Sharp inrett ett showroom med presentationer varvat med interaktiva utställningar. Sharp ställde ut totalt 15 nya enheter som alla kommer släppas under mars 2018. Här fick besökarna se prov på digital dokumenthantering med uppdateringar på multifunktionsskrivare för den interna kontorsmiljön som bland annat scannar och skriver ut papper  –  svartvita A3-serien samt helt nya A4-modeller.

I utställningslokalen visades även uppgraderade skrivare för lätt produktion med Sharps nya färgdokumentsystem MX-7090N och MX-8090N.

 

 

 

 

 

Vidare demonstrerades Sharp sin vision för det smarta mötesrummet som innehar exempelvis video, ljud, automatik och röststyrning där mötesdeltagare från olika platser i världen kan kommunicera och arbeta med projekt och dokument. En rad mötesrum visades upp med Sharps nya interaktiva whiteboard – BIG PAD. En pekskärm med 4K-teknik för att kunna dela information, rita och signera direkt på skärmen under möten.

Sharps interaktiva whiteboard BIG PAD – den första någonsin med 4K-pekskärm.

 

Inom ett framtida teknikområde visades även en 8K-skärm samt tillhörande filmkamera med integrerade funktioner för inspelning, uppspelning och linjeutgång. Sharp ser användningsområden för 8K-tekniken för bland annat tv-sändningar och inom säkerhet- och övervakningsbranschen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *