Visutech går som tåget

Jan-Olof Jungersten, vd på Visutech, gläds åt företagets vinstsiffror och ser en stark framtida tillväxt inom förpackningar och etiketter.

 

Efter lång tid i högkonjunktur kan nu det motsatta vara på ingång. Men Visutech är väl förberedda med ett vinstgivande år i ryggsäcken.

Visutech, HP Indigos partner i Norden, avslutade sitt senaste räkenskapsår med en vinst på hela 18 miljoner kronor. En vinst som motsvarar en ökning med 29 procent. Omsättningen för räkenskapsåret som avslutades i juni 2017 ökade med hela 48 procent till 413 miljoner kronor. Enligt företaget syns en fortsatt växling till de mer lönsamma digitala produktionerna samt en stark tillväxt inom förpackningsindustrin. Detta ska gälla både etiketter, kartonger och flexibla förpackningar.

Förutom en fortsatt växling från det minskande analoga till det mer lönsamma digitala produktionerna bland de civilgrafiska tryckerierna ser vi nu stark tillväxt inom förpackningsindustrin, både vad gäller etiketter, men framförallt den kommande växlingen inom flexibla förpackningar och kartong, skriver Visutech i ett pressmeddelande.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *