TMG sluter cirkeln med ny tryckpress

Mattias Bjursell, vice vd på TMG Tabergs, Michael Thorstensson, försäljningschef på Ewotech och Mikael Lind, vd på TMG Tabergs.

Förra året startade TMG-koncernen arbetet med att byta ut befintliga tryckpressar mot tryckpressar med uv-led. Anledningen? Att öka tryckeriets kapacitet. I år görs ytterligare investeringar för att ställa om till den mer moderna uv-tekniken.

I TMG Taberg, vars tryckeri är placerat utanför Jönköping, byts snart den sista äldre offset-pressen ut mot en press som använder led-uv, en RMGT 920. Detta innebär att alla produktionsorter som finns inom koncernen i framtiden kommer att ha led-uv teknik installerad. Enligt Mikael Lind, TMG Tabergs vd, är den senaste investeringen det bästa beslutet för tryckeriet.

Den nya tryckpressen är modellen RMGT 920 och har ett format på 920 x 640 millimeter.

– Vi behöver den kapacitet som maskinen kan erbjuda. Framför allt kommer vi kunna minska våra ledtider och få fram sakerna snabbare, säger Mikael Lind.

Efter ett tidigare välfungerande samarbete med tryckpressleverantören Ewotech, fick det bli deras uppgift att ersätta den gamla offset-pressen. Valet av den nya tryckpressen föll sig dessutom naturligt efter en tids urval och utvärderingar.

– Då majoriteten av produkterna våra kunder beställer passar in på pappersformatet 90 x 64 så var det ganska naturligt att rikta blickarna på en maskin som hanterar merparten av de jobb våra kunder efterfrågar, säger Mikael Lind och TMG Tabergs vice vd Mattias Bjursell, TMG Tabergs i ett pressmeddelande.

Förutom minskade ledtider och möjlighet att trycka på ett flertal olika material ser Mikael Lind dessutom en förändring till det bättre, för de som arbetar i tryckhallen.

– För produktionen innebär det att vi helt enkelt har fått en bättre maskin i tryckhallen. För bokbindarna är det en stor skillnad i deras arbete då arken redan är torra när de tar emot dem. Som de själva säger så slipper de tvätta händerna hela tiden, säger Mikael Lind.

Den nya maskinen kommer installeras i maj/juni i år och sluter koncernens cirkel av  tryckpressar med uv-led.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *