TMG sluter cirkeln med ny tryckpress

PUBLICERAD: 24 januari 2018
UPPDATERAD: 24 januari
Mattias Bjursell, vice vd på TMG Tabergs, Michael Thorstensson, försäljningschef på Ewotech och Mikael Lind, vd på TMG Tabergs.

Förra året startade TMG-koncernen arbetet med att byta ut befintliga tryckpressar mot tryckpressar med uv-led. Anledningen? Att öka tryckeriets kapacitet. I år görs ytterligare investeringar för att ställa om till den mer moderna uv-tekniken.

I TMG Taberg, vars tryckeri är placerat utanför Jönköping, byts snart den sista äldre offset-pressen ut mot en press som använder led-uv, en RMGT 920. Detta innebär att alla produktionsorter som finns inom koncernen i framtiden kommer att ha led-uv teknik installerad. Enligt Mikael Lind, TMG Tabergs vd, är den senaste investeringen det bästa beslutet för tryckeriet.

Den nya tryckpressen är modellen RMGT 920 och har ett format på 920 x 640 millimeter.

– Vi behöver den kapacitet som maskinen kan erbjuda. Framför allt kommer vi kunna minska våra ledtider och få fram sakerna snabbare, säger Mikael Lind.

Efter ett tidigare välfungerande samarbete med tryckpressleverantören Ewotech, fick det bli deras uppgift att ersätta den gamla offset-pressen. Valet av den nya tryckpressen föll sig dessutom naturligt efter en tids urval och utvärderingar.

– Då majoriteten av produkterna våra kunder beställer passar in på pappersformatet 90 x 64 så var det ganska naturligt att rikta blickarna på en maskin som hanterar merparten av de jobb våra kunder efterfrågar, säger Mikael Lind och TMG Tabergs vice vd Mattias Bjursell, TMG Tabergs i ett pressmeddelande.

Förutom minskade ledtider och möjlighet att trycka på ett flertal olika material ser Mikael Lind dessutom en förändring till det bättre, för de som arbetar i tryckhallen.

– För produktionen innebär det att vi helt enkelt har fått en bättre maskin i tryckhallen. För bokbindarna är det en stor skillnad i deras arbete då arken redan är torra när de tar emot dem. Som de själva säger så slipper de tvätta händerna hela tiden, säger Mikael Lind.

Den nya maskinen kommer installeras i maj/juni i år och sluter koncernens cirkel av  tryckpressar med uv-led.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1