Hon ska nå miljömålen

PUBLICERAD: 16 februari 2018
UPPDATERAD: 16 februari
Bodil Nordin ska nå Canons uppsatta miljömål som ny hållbarhetschef.

Bodil Nordin är ny hållbarhetschef på Canon i Sverige. Hon ska leda arbetet kring cirkulär ekonomi, större socialt engagemang och minskad miljöpåverkan för Canons kunder.

Hållbarhetsfrågan är inte ny för Bodil Nordin som har arbetat på Canon sedan tre år tillbaka. Men i sin nya roll som hållbarhetschef kommer hon fördjupa företagets strategiska arbete inom detta område. Ett av Canons uppsatta mål är att satsa mer på cirkulär ekonomi. Ett exempel är företagets återvinningsprogram för tonerkassetter.

– Vi har även en serie multifunktionsskrivare, EQ80, som till 80 procent är tillverkade av återvunna delar och vi kommer att fortsätta undersöka hur vi kan öka återanvändning ytterligare. Våra använda produkter ska ses som en källa för material som kan återanvändas i ny produktion, säger Bodil Nordin i ett pressmeddelande.

Hållbarhetsarbetet ska genomsyra Canons verksamhet i alla led, och även att visa engagemang i samhället i övrigt – både ekonomiskt och socialt. Arbetet innefattar också att hjälpa Canons kunder att nå sina egna miljömål.

– Många av dem jobbar redan med att minska sin energiförbrukning och klimatpåverkan. Det vi kan göra är exempelvis att gå igenom deras maskinpark för att se hur den kan optimeras och bli än mer energieffektiv.

 

Läs vidare

Höstmöte med hett och kyligt studiebesök

Två företagsbesök stod på agendan när Fespa Sweden i oktober bjöd in till sitt sedvanliga höstmöte. Den här gången gick färden till Göteborg.
Fespa höstmöte 2

Fullt hus när Canon presenterade den nya V-serien

I samband med Canons lansering av de nya skrivarna i Imagepress V-serien anordnade företaget ett evenemang på sitt europeiska huvudkontor i Poing utanför München.
Canon V-serie Foto: Sören Winslow.

Återtagstjänst ska göra det enklare för tryckerier att återvinna

Som en del i sitt hållbarhetsarbete erbjuder den skandinaviska plastleverantören Gop tjänsten återtag av gammalt kampanjmaterial av polypropylen.
gop-atertag-pp

Textilföretaget som breddar sin profil

Helsingborgsbaserade Profilewear firar i år 10-årsjubileum och har under årens lopp hunnit bli varma i kläderna när det gäller textil. Nu vill företaget även satsa på andra profilprodukter.
Epson SC-red kopiera

Senaste nytt

Stockholmstryckeri växlar upp

US-AB lägger i en högre växel med ett fullutrustat broschyrhäftsystem från Plockmatic och satsar samtidigt på att bredda erbjudandet med en e-handelsplattform för profiltrycksaker.
Usab3

Vinnarna klara i folietävling

Den årliga Hexis-fototävlingen fick in fler än 450 bidrag. Nu har vinnarna utsetts.
Hexis_collage_1

Spandex satsar på pvc-fri folie

Med målet att det ska vara precis lika enkelt och billigt att välja pvc-fria som traditionella folier så lanserade Spandex i dagarna sin nya serie print- och skärfolier, ImagePerfect EverGreen.
Screenshot 2022-12-07 at 12.01.51

Servicefokus och försäljningsrekord i sikte

Återförsäljaren KA Olsson & Gems ser ut att stänga verksamhetsåret med de bästa försäljningssiffrorna någonsin, enligt försäljningschefen Emil Gillmor. Förklaringen beror delvis på ett uppsving på dekor­sidan. Samtidigt vässas produktportföljen ytterligare med fler nyheter för bilfolierare.
emil