Hon ska nå miljömålen

PUBLICERAD: 16 februari 2018
UPPDATERAD: 16 februari
Bodil Nordin ska nå Canons uppsatta miljömål som ny hållbarhetschef.

Bodil Nordin är ny hållbarhetschef på Canon i Sverige. Hon ska leda arbetet kring cirkulär ekonomi, större socialt engagemang och minskad miljöpåverkan för Canons kunder.

Hållbarhetsfrågan är inte ny för Bodil Nordin som har arbetat på Canon sedan tre år tillbaka. Men i sin nya roll som hållbarhetschef kommer hon fördjupa företagets strategiska arbete inom detta område. Ett av Canons uppsatta mål är att satsa mer på cirkulär ekonomi. Ett exempel är företagets återvinningsprogram för tonerkassetter.

– Vi har även en serie multifunktionsskrivare, EQ80, som till 80 procent är tillverkade av återvunna delar och vi kommer att fortsätta undersöka hur vi kan öka återanvändning ytterligare. Våra använda produkter ska ses som en källa för material som kan återanvändas i ny produktion, säger Bodil Nordin i ett pressmeddelande.

Hållbarhetsarbetet ska genomsyra Canons verksamhet i alla led, och även att visa engagemang i samhället i övrigt – både ekonomiskt och socialt. Arbetet innefattar också att hjälpa Canons kunder att nå sina egna miljömål.

– Många av dem jobbar redan med att minska sin energiförbrukning och klimatpåverkan. Det vi kan göra är exempelvis att gå igenom deras maskinpark för att se hur den kan optimeras och bli än mer energieffektiv.

 

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1