Appen som guidar dig i valet av papper

Över 27 000 papperstyper finns sökbara i Inkish app Compare.

Inkish lanserar en app som ska underlätta att hitta rätt i djungeln av papperstyper. Fyra års insamlande av data ligger bakom appens utveckling.

I appen som heter Inkish Compare går det att söka efter specifika papperstyper samt att visa möjliga alternativ om papperstypen inte är tillgänglig. Vare sig man är trycksaksköpare eller tryckeri kan man söka efter exempelvis ett matt bestruket papper och en gramvikt. På så sätt presenterar appen en lista med kända papperstyper. Väljer du ett papper ur exempellistan så får du mer information om tjocklek, vithet och opacitet. I botten av appfönstret finns ett antal papper med samma egenskaper. Det går även att öka toleransen för en eller flera av de tekniska parametrarna och på så sätt utökas alternativen.

Över 27 000 sorters papper finns för närvarande registrerade i databasen och mer än 85 procent har direktlänkar till tekniska datablad hos leverantörerna.

Compare är den andra appen som Inkish marknadsför baserat på en pappersdatabas. Den första är Inkish Calc –  en kalkylator för trycksaksberäkning, där du kan beräkna tjocklek och ryggbredd på till exempel ett häfte, baserat på papperstjockleken. Båda apparna kan laddas ner gratis och finns tillgängliga på Apple och Android.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


De går grönt med polyestermaterial för digitaltryck

A.Berger Textiles har en lång historia, men från 1980-talet har företaget lagt fokus på polyestertextilier och en egen teknik att bestryka dem för digitaltryck. På Fespa la de ett extra fokus på polyestermaterial av återvunnen pet och sitt periodiska system som ska förenkla för kunder att beställa produkter i sortimentet.

Publicerat av: 

Bildspel: Andra dagen på Fespa

Efter en relativt lugn start på Fespa Global Print Expo så blev den andra dagen betydligt mer fartfylld med fler besökare i gångarna och montrarna. Såväl utställare som besökare vittnade om positiva tongångar och framtidstro efter en tuff tid under pandemin. Fespa-mässan pågår till fredag den 15 oktober.

Publicerat av: