Så ser medieinvesteringarna ut 2017

Av hela mediekakan på 37,7 miljarder kronor, står internet för första gången för mer än hälften av investeringarna.

Medieinvesteringarna under 2017 talar sitt tydliga språk: digital annonsering dominerar. Det visar sig dock att radio, bio och utomhusreklam tar en allt större bit av mediekakan än tidigare. 

IRM, Institutet för reklam- och mediestatistik, släppte nyligen sin kvartalsrapport som visar hur medieinvesteringarna fördelats under 2017. Totalt rör det sig om 37,7 miljarder kronor i olika reklamintäkter för olika medier. Största delen av potten tar digitala annonsinvesteringar hem, med dryga 51 procent, vilket motsvarar 19,2 miljarder kronor.

Madeleine Thor, vd IRM.

– Under det gångna året passerades en milstolpe då investering i internetannonsering för första gången utgör mer än hälften av samlad medieinvestering på årsbasis, säger IRM:s vd Madeleine Thor.

Tre områden som ökat under 2017 är radio, bio och utomhusreklam. Trots att tv de senaste åren har haft en negativ och nedåtgående trend, har även denna kategori ökat något. Tryckta nyhetsmedier hamnar på en tredjeplats, med direktreklam efter sig.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: