HP tar fokus på färg och bilder

Bild som skrivits ut med HP Indigo 12000 HD Digital Press.

HP lanserar en digitalpress på marknaden som ska ge skarpare och klarare färger i mer avancerade bilder. Enligt tillverkaren överträffar maskinens kvaliteter offset.

Den nya digitala tryckpressen, HP Indigo 12000 HD  har fullt fokus på färg och bild. Enligt HP så tas bildupplösningen till en helt ny nivå och ger skarpare bilder som till och med överträffar offsettryck. Det görs genom ett inbyggt system för B2-format, High Definition Image System, som innehar 48 parallella laserstrålar som ger en rastertäthet upp till 290 linjer per tum.

I samband med lanseringen passar tillverkaren på att släppa maskiner till förpackningsindustrin. Dels HP Indigo 6900 Digital Press för etiketter och förpackningar, dels en digitalpress, HP PageWide C500 Press för tryck direkt på wellpappskivor med bläckstråleteknik i ett pass.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Horizon visade framtidens smarta produktion

Horizon bjöd in till Think Smart Factory i Kyoto, Japan. Det var det första eventet i sitt slag och kunderna fick en försmak på hur ett fullständigt automatiserat arbetsflöde kan integreras i efterbehandlingen. Det avser hela flödet från webborder till färdig produkt med Horizons nya webbaserade plattform iCE Link. Horizon kryddade eventet ytterligare med att demonstrera maskinnyheter.

Publicerat av: