Material som lyser upp

Spandex självlysande film, ImagePerfect 2570.

En självhäftande reflexfilm i retrostil och en självlysande film. Det är två tillskott i Spandex ImagePerfect-sortiment som är gångbara med olika sorters bläck.

Spandex, leverantör av lösningar för den digitala tryck- och skylttillverkningsbranschen, lanserar två specialprodukter. Den ena materialfilmen har reflekterande egenskaper och är anpassad för att användas på fordon, släp, industriella säkerhetsskyltar, identifieringsmärkningar, varningsskyltar, informationsskyltar samt inom reklam- och arkitektoniska ändamål.

 

Filmen ImagePerfect 2570 aktiverar ljus och blir självlysande i mörker.

Filmen kan skrivas ut med olika typer av bläck för att skapa effektfull grafik – bland annat solvent bläck, latexbläck och uv-härdande bläck. Enligt Spandex har filmen, som fått namnet ImagePerfect 2574, fem års hållbarhet när den används utomhus. Det låga priset gör den även lönsam för kortsiktiga projekt, enligt företaget.

– En extra fördel för kunderna är att filmen är kompatibel med alla plattformar inom print, så det krävs inga extra utgifter, och kunderna kan använda produkten direkt med sin befintliga tryckutrustning, säger Steve Jacques, Category Manager på Spandex.

Vidare släpper spandex en självlysande film, ImagePerfect 2570. Ett material med fotoluminicens som aktiveras med så kallat kallt ljus. Filmen absorberar ljus som aktiverar det luminicerande pigmentet. När ljuskällan tas bort blir materialet självlysande i mörkret. Den självlysande filmen är gångbar med alla typer av skrivarsystem förutom latexskrivare.  Filmen fungerar i inomhus.- och utomhusmiljöer och har livslängden fem år. Användningsområden kan vara inom identifikationsmärkning och till nöd- och utrymningsskyltar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *