Hög effekt i B2-format

Automation och precision i efterbehandlingen är den röda tråden i senaste generationens falsmaskiner från Horizon – från iläggare till avläggare.

Med maskinens integrerade Score Navigator kan man ställa in bigverktyg med ett knapptryck – även för komplexa falsningar.

Modellvarianterna i Horizons serie AFV-56 är anpassade för korta ställtider och snabb omställning mellan jobben. För två år sedan lanserade maskintillverkaren en integrerad Score Navigator och nu finns den med i alla maskiner i serien för bearbetning av bipacksedlar till läkemedel. Den gör att man med ett knapptryck kan ställa in bigverktyg, och så även vid mer komplexa falsningar. Förutom anslag, registerlinjaler och falsvalsar kan med Score-Navigator även de bigverktyg som krävs för kryssfalsarna riktas automatiskt. Nödvändiga verktyg kan placeras exakt på en tiondels millimeter, enligt tillverkaren. Krävs en korrigering av falslängderna när maskinen är i drift så räknar Score-Navigator ut de nya positionerna automatiskt.

Pappersinmatningen har också fått ett lyft – register sköts numera med hjälp av ett nyutvecklat vakuumband. Vakuumet ställs in efter papprets ytvikt vid pappersmätningen. De olika inställningarna kan anpassas individuellt, sparas för återkommande jobb och vid behov snabbt hämtas – totalt finns upp till 1 000 lagringsplatser. Deflektorerna och de full-size-anslag som ingår deflektorer som ingår ger enligt Horizon märkesfria falsresultat även vid hastigheter på 270 minut/minut. Riktningen av arken har förbättrats genom vinklade rullar på den andra falsstationens vändbord.

Maskinernas automatiseringsgrad varierar från halvautomatisk (AFV-56XA) över helautomatisk, inklusive automatisk inställning av valsavståndet (AFV-56XF), till modellen AFV-56XDF för inline-tillämpning. Den sistnämnda innehar företagets Dynamic Fold-teknik som syftar till att minimera tomma sidor vid kontinuerlig produktion – åtta och tolvsidiga och tolv- och 16-sidiga signaturer bearbetas lika flytande.

Modellerna i serien är modulära konstruktioner och kan därmed anpassas efter företagens behov, både vid en första installation och vid senare förändringar.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *