Hög effekt i B2-format

PUBLICERAD: 21 mars 2018
UPPDATERAD: 21 mars

Automation och precision i efterbehandlingen är den röda tråden i senaste generationens falsmaskiner från Horizon – från iläggare till avläggare.

Med maskinens integrerade Score Navigator kan man ställa in bigverktyg med ett knapptryck – även för komplexa falsningar.

Modellvarianterna i Horizons serie AFV-56 är anpassade för korta ställtider och snabb omställning mellan jobben. För två år sedan lanserade maskintillverkaren en integrerad Score Navigator och nu finns den med i alla maskiner i serien för bearbetning av bipacksedlar till läkemedel. Den gör att man med ett knapptryck kan ställa in bigverktyg, och så även vid mer komplexa falsningar. Förutom anslag, registerlinjaler och falsvalsar kan med Score-Navigator även de bigverktyg som krävs för kryssfalsarna riktas automatiskt. Nödvändiga verktyg kan placeras exakt på en tiondels millimeter, enligt tillverkaren. Krävs en korrigering av falslängderna när maskinen är i drift så räknar Score-Navigator ut de nya positionerna automatiskt.

Pappersinmatningen har också fått ett lyft – register sköts numera med hjälp av ett nyutvecklat vakuumband. Vakuumet ställs in efter papprets ytvikt vid pappersmätningen. De olika inställningarna kan anpassas individuellt, sparas för återkommande jobb och vid behov snabbt hämtas – totalt finns upp till 1 000 lagringsplatser. Deflektorerna och de full-size-anslag som ingår deflektorer som ingår ger enligt Horizon märkesfria falsresultat även vid hastigheter på 270 minut/minut. Riktningen av arken har förbättrats genom vinklade rullar på den andra falsstationens vändbord.

Maskinernas automatiseringsgrad varierar från halvautomatisk (AFV-56XA) över helautomatisk, inklusive automatisk inställning av valsavståndet (AFV-56XF), till modellen AFV-56XDF för inline-tillämpning. Den sistnämnda innehar företagets Dynamic Fold-teknik som syftar till att minimera tomma sidor vid kontinuerlig produktion – åtta och tolvsidiga och tolv- och 16-sidiga signaturer bearbetas lika flytande.

Modellerna i serien är modulära konstruktioner och kan därmed anpassas efter företagens behov, både vid en första installation och vid senare förändringar.

 

 

Läs vidare

Åtta45 förvärvar grafiskt företag

Åtta45 Print & Media öppnar plånboken och köper ett grafiskt bolag i Stockholm.
åtta45-webb

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm