Mouvent visar snabb textilskrivare med åtta färger

PUBLICERAD: 21 mars 2018
UPPDATERAD: 21 mars

Storformatskrivaren TX801 kan trycka med åtta färger på en mängd textilier. Snart syns den för första gången i drift på en mässa.

Mouvent meddelar att de kommer visa upp sin nya storformatskrivare för utskrifter av textilier på textilindustrimässan ITM i Istanbul i april. Enligt tillverkaren kan den digitala storformatskrivaren fånga bilder på textilier i upplösningen 2 000 dpi samtidigt som den arbetar snabbt med utskrifterna i flera pass. Samtidigt menar Mouvent att upp till 50 procent av jobben som körs i skrivaren klaras av i utskrifter i ett pass. Det gör att produktiviteten sticker iväg till 200 kvadratmeter per timme – utan att tumma på kvaliteten.

Maskintekniken bygger på företagets egna Mouvent Cluster Technology och Fujifilms Samba-skrivhuvuden handhar bläcket. Åtta färger kan skrivas ut totalt på en rad olika substrat. Stickade- vävda- och fibertyger (Nonwoven) kan skrivas ut med en bredd upp till 1 820 millimeter. Reto Simmen, affärschef på Mouvent ser fram emot att visa upp skrivaren på mässan i Istanbul:

– Den feedback som vi hittills har fått på denna maskinen tyder på  att det är exakt vad marknaden behöver just nu. En mycket pålitlig industriell digital skrivare, som kan skriva ut på en mängd olika substrat till en konkurrenskraftig kostnad. Vi ser fram emot att visa den i drift på ITM.
Mouvent är ett dotterbolag till Bobst,

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm